Kimse fark edemiyordu! Seksenler dizisindeki o ayrıntı yıllar sonra ortaya çıktı

Seksenler dizisi

Tam 6 sezon yayında kalan Seksenler dizisinde öyle bir ayrıntı var ki, ancak dikkatli seyirciler fark edebilir.

TRT ekranlarının en uzun soluklu dizilerinden biri olma özelliği taşıyan Seksenler dizisinde ancak dikkatli seyircilerin fark edebileceği bir ayrıntı gizli.

Tam 6 sezon devam eden dizide anne Rukiye karakterini canlandıran Özlem Türkad ile kızı Nazlı'yı oynayan Yasemin Çonka ve büyük oğlu Ahmet'i oynayan Şoray Uzun arasında herkesi şaşırtan bir detay var.

Seksenler dizisi
Seksenler dizisi

Anne - kızı oynuyorlar ama yaşıtlar

Dizide anne kızı oynayan Özlem Türkad ve Yasemin Çonka arasında sadece 1 yaş var. Türkad, 1971 yılında dünyaya geldi. Aynı dizide kızını oynayan Çonka ise 1972 doğumlu.

Seksenler dizisi
Seksenler dizisi

Evin büyük oğlunu oynayan Şoray Uzun ise annesini oynayan Özlem Türkad'dan tam 4 yaş büyük. Uzun, 1967 doğumludur.

Seksenler dizisi konusu

Seksenler dizisi
Seksenler dizisi

1980’li yıllardan günümüze yaşanan değişimleri komik bir şekilde anlatan Seksenler dizisi Rasim Öztekin, Özlem Türkad, Yasemin Çonka, İlker Ayrık ve Vural Çelik’li oyuncu kadrosu ile dikkat çekmişti. 2012 yılında yayın hayatına başlayan dizi, Fehmi Bey ve ailesinin hikayenin ana merkezi olduğu mahallede geçen olayları komik bir dil ile aktarıyordu.

Özlem Türkad kimdir?

Özlem Türkad
Özlem Türkad

10 Ağustos 1971 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro bölümünden mezun olmuştur. İstanbul Şehir Tiyatroları'nda görev yapmaktadır. 7 Ekim 2015 tarihinde Ömer Aldemir ile evlenmiştir.

Yasemin Çonka kimdir?

Yasemin Çonka
Yasemin Çonka

18 Şubat 1972 tarihinde İstanbul'da ailesinin tek çocuğu olarak doğmuştur. 1989 yılında başladığı Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bolümü'nden 1993 yılında mezun olmuştur. Radyo Sport'ta spikerlik yapmıştır. Radyo Fener'in müdürlüğünü yapmıştı. 2.5 yıl Amerika’da yaşamıştır. 1996-1998 yıları arasında California'da Monterey Peninsula College, Monterey-California, English Language'de eğitim almıştır. 1998 - 2001 yılları arasında yayınlanan "İkinci Bahar" dizisinde Şener Şen’in kızını canlandırmıştır. Evli olan sanatçının, 20 yaşında bir oğlu vardır.

Şoray Uzun kimdir?

Şoray Uzun
Şoray Uzun

1967 yılında Bulgaristan'ın Razgrad şehrinde doğmuştur. Bulgar baskısından kaçmak için ailesi ile beraber 5 yaşındayken Adana'ya göç etmiştir. Adana'nın Yavuzlar Mahallesi'nde büyümüştür. İlkokulu Adana'da, ortaokulu İstanbul'da okumuştur. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesinden mezun olmuştur. Radyo-TV Ana Bilim Dalında master yapmıştır. 2.5 yıl kadar "Hürriyet" gazetesinde polis muhabirliği yapmıştır. Kanal 7'de "Şoray Uzun Yolda" adlı fenomen bir televizyon programını hazırlayıp sunmuştur. Doksanlı yılların sevilen iki dizisi Kaygısızlar ve Baskül Ailesi’nde iki ayrı fenomen karakteri canlandırmıştır. Elçin Uzun ile evli olan sanatçının, 2 erkek çocuğu vardır.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >