Kimsenin bilmediği İstanbul'un ücretsiz müzeleri

genel
genel

İstanbul'da cebinizden beş kuruş çıkmadan gezilebileceğiniz ücretsiz müzeleri sizler için derledik.

Medeniyetler diyarı İstanbul'da herkesin görmesi ve gezmesi gereken birçok yer vardır. Yıllarca bu şehirde yaşasak da, gitmekten üşendiğimiz, zaten orada her zaman gidebilirim ve ücretleri çok yüksek dediğimiz müzeler hakkında yanlış bilgilerle doluyuz.

Sanatseverlerin için büyük bir hazine olan İstanbul'da, cebinizden beş kuruş çıkmadan gezebileceğiniz birden çok müze vardır. Bu müzeleri görmek için tek yapmanız gereken sanata ve kendinize zaman ayırmak. Paranız olmadan keyifli vakit geçireceğiniz ücretsiz müzeler:

Orhan Kemal Müzesi, Beyoğlu

                                    
                                    Orhan Kemal gibi usta bir yazarın hayatı ve kalemi ile ilgili birçok bilgiyi öğrenmek için Beyoğlu'nda bulunan  müzeyi ziyaret etmeniz gerekiyor. Ücretsiz olan bu müze, hafta içi ziyaretçilerini bekliyor.
Orhan Kemal Müzesi, Beyoğlu Orhan Kemal gibi usta bir yazarın hayatı ve kalemi ile ilgili birçok bilgiyi öğrenmek için Beyoğlu'nda bulunan müzeyi ziyaret etmeniz gerekiyor. Ücretsiz olan bu müze, hafta içi ziyaretçilerini bekliyor.
İstanbul Deniz Müzesi, Beşiktaş

                                    
                                    Denizcilik alanında ilk ve en büyük müze olan Deniz Müzesi, 20.000 adet eseriyle bu alanda kurulmuş dünyanın sayılı müzeleri arasında yer almaktadır.Yetişkinlere girişin ücretli olduğu bu müze öğrenciler için ücretsizdir.
İstanbul Deniz Müzesi, Beşiktaş Denizcilik alanında ilk ve en büyük müze olan Deniz Müzesi, 20.000 adet eseriyle bu alanda kurulmuş dünyanın sayılı müzeleri arasında yer almaktadır.Yetişkinlere girişin ücretli olduğu bu müze öğrenciler için ücretsizdir.
İstanbul Modern Sanat Müzesi, Karaköy

                                    
                                    Türkiye’nin ilk modern sanat müzesi olan İstanbul Modern Sanat Müzesi, 2004 yılında kurulmuştur. Beyoğlu'nda bulunan bu müze, Perşembe günleri ücretsiz olup yine Perşembe günlerinde ücretsiz rehberle birlikte gezilebilirsiniz.
İstanbul Modern Sanat Müzesi, Karaköy Türkiye’nin ilk modern sanat müzesi olan İstanbul Modern Sanat Müzesi, 2004 yılında kurulmuştur. Beyoğlu'nda bulunan bu müze, Perşembe günleri ücretsiz olup yine Perşembe günlerinde ücretsiz rehberle birlikte gezilebilirsiniz.
TCDD İstanbul Sirkeci Garı Demiryolu Müzesi, Fatih

                                    
                                    2005 yılında açılan bu müze, TCDD’nin geçmişte kullandığı demir yolu aletleri, fotoğraflar, haberleşme araçları ve bir çok eşya bulunuyor. Müze Pazar, Pazartesi ve resmi tatiller hariç 09.00-12.30 ve 13.00-17.00 saatleri arasında ücretsiz gezebilirsiniz.
TCDD İstanbul Sirkeci Garı Demiryolu Müzesi, Fatih 2005 yılında açılan bu müze, TCDD’nin geçmişte kullandığı demir yolu aletleri, fotoğraflar, haberleşme araçları ve bir çok eşya bulunuyor. Müze Pazar, Pazartesi ve resmi tatiller hariç 09.00-12.30 ve 13.00-17.00 saatleri arasında ücretsiz gezebilirsiniz.
Sait Faik Abasıyanık Müzesi, Burgazada

                                    
                                    Burgazada’da bulunan Sait Faik Abasıyanık Müzesi’de yazarın giysileri, notları, anıları gibi pek çok detaya ücretsiz olarak ulaşabilirsiniz.
Sait Faik Abasıyanık Müzesi, Burgazada Burgazada’da bulunan Sait Faik Abasıyanık Müzesi’de yazarın giysileri, notları, anıları gibi pek çok detaya ücretsiz olarak ulaşabilirsiniz.
Cumhuriyet Eğitim Müzesi, Fatih

                                    
                                    1998 açılan bu müzede Cumhuriyet öncesi belgeler, diplomalar, gazete kupürleri ve eğitim araçları sergilenmektedir. Haftaiçi her gün açık olan müzeye ücretsiz olarak girebilirsiniz.
Cumhuriyet Eğitim Müzesi, Fatih 1998 açılan bu müzede Cumhuriyet öncesi belgeler, diplomalar, gazete kupürleri ve eğitim araçları sergilenmektedir. Haftaiçi her gün açık olan müzeye ücretsiz olarak girebilirsiniz.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >