Kış mevsimi kapıda! Cildinizi sonbahardan hazırlayın

Kış mevsiminde cilt bakımı
Kış mevsiminde cilt bakımı

Yaz mevsiminin geride kalmasıyla beraber, güneş ışınları nedeniyle kuruyan cildinizi kışa hazırlayın. Sizin için, evinizde kolaylıkla yapabileceğiniz pratik cilt bakımı maskeleri tarifi hazırladık.

Yaz mevsiminden çıkarken, cildiniz güneş ve diğer dış faktörler sebebiyle bir hayli yıpranmış olmalı. Sonbaharın gelmesiyle soğuyan hava, kurumuş cildinizi daha da kurutacağa benziyor. Siz iyisi mi, kışı rahat geçirmek için önleminizi şimdiden alın.

Onu temiz tutun!

                                    
                                    
                                    
	Aşırı güneşe maruz kalıp bronzlaşan cildinizi ölü derilerden arındırmaya başlayın. Düzenli olarak kese yapın ve cildinizi temizleyin.
Onu temiz tutun! Aşırı güneşe maruz kalıp bronzlaşan cildinizi ölü derilerden arındırmaya başlayın. Düzenli olarak kese yapın ve cildinizi temizleyin.
Cildinizi siyah nokta ve ölü deriden arındırın

                                    
                                    
                                    Cildinizin altında gizlenmiş siyah noktaları ve ölü deriyi arındırmanın en etkili yolu kil maskeleri. Cilt bakımınızı haftada 2 defa, evde kolaylıkla yapabilirsiniz.
Cildinizi siyah nokta ve ölü deriden arındırın Cildinizin altında gizlenmiş siyah noktaları ve ölü deriyi arındırmanın en etkili yolu kil maskeleri. Cilt bakımınızı haftada 2 defa, evde kolaylıkla yapabilirsiniz.
Nemlendirmeyi ihmal etmeyin

                                    
                                    
                                    
	Cildinizi kışa hazırlamak için temizledikten sonra mutlaka nemlendirin. Güneşten kuruyan cildinizi nemlendirmenin en etkili yolu, doğru nemlendirici kremleri kullanıp beslenmenize dikkat etmekten geçiyor.
Nemlendirmeyi ihmal etmeyin Cildinizi kışa hazırlamak için temizledikten sonra mutlaka nemlendirin. Güneşten kuruyan cildinizi nemlendirmenin en etkili yolu, doğru nemlendirici kremleri kullanıp beslenmenize dikkat etmekten geçiyor.
Beslenmeye dikkat!

                                    
                                    
                                    Nemli ve parlak bir cildin sırrı; doğru ve dengeli beslenmektedir. Aşırı baharatlı ve fazla yağlı yiyeceklerden uzak durup bol sebze tüketin.
Beslenmeye dikkat! Nemli ve parlak bir cildin sırrı; doğru ve dengeli beslenmektedir. Aşırı baharatlı ve fazla yağlı yiyeceklerden uzak durup bol sebze tüketin.
Sonbahar rüzgarlarına dikkat!

                                    
                                    
                                    
	Özellikle sonbaharda masum görünen rüzgarlardan, cildinizi korumaya özen gösterin. Rüzgar ve diğer etkenler cilt kuruluğuna neden olur.
Sonbahar rüzgarlarına dikkat! Özellikle sonbaharda masum görünen rüzgarlardan, cildinizi korumaya özen gösterin. Rüzgar ve diğer etkenler cilt kuruluğuna neden olur.
Bol su tüketin!

                                    
                                    
                                    Sıvı alımı ve su tüketimi, hem cilt hem vücut sağlığınız açısından oldukça önemli. Gün içerisinde en az 2 litre su tüketimine özen gösterin.
Bol su tüketin! Sıvı alımı ve su tüketimi, hem cilt hem vücut sağlığınız açısından oldukça önemli. Gün içerisinde en az 2 litre su tüketimine özen gösterin.
Sonbahar maskesi

                                    
                                    
                                    Evde kolaylıkla yapabileceğiniz bu maske, sonbaharda cildinizin imdadına koşacak.
Sonbahar maskesi Evde kolaylıkla yapabileceğiniz bu maske, sonbaharda cildinizin imdadına koşacak.
Gerekli malzemeler

                                    
                                    
                                    1 çay kaşığı kayısı çekirdeği yağı
5 adet büyük kayısı
2 çay kaşığı bal
Gerekli malzemeler 1 çay kaşığı kayısı çekirdeği yağı 5 adet büyük kayısı 2 çay kaşığı bal
Ev yapımı maske tarifi

                                    
                                    
                                    
	Kayısıları çekirdeklerinden ayırıp ezin. İçine diğer malzemeleri ilave edip karıştırın. Karışım hazır hale gelince cildinize uygulayın ve yaklaşık yarım saat bekleyin. Ardından cildinizi ılık suyla yıkayın ve krem yardımıyla nemlendirin.
Ev yapımı maske tarifi Kayısıları çekirdeklerinden ayırıp ezin. İçine diğer malzemeleri ilave edip karıştırın. Karışım hazır hale gelince cildinize uygulayın ve yaklaşık yarım saat bekleyin. Ardından cildinizi ılık suyla yıkayın ve krem yardımıyla nemlendirin.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >