Kış mevsiminde İstanbul'da gezilebilecek mekanlar

Erol Taş Kahvesi

Kış ayı geldi fakat sosyal hayatımız kısıtlandı diye mi düşünüyorsunuz? Biz sizi, bu düşünceden uzaklaştırmak için buradayız. Ve bu maksatla, İstanbul'da kış aylarında gezip görülebilecek mekanları derliyoruz.

Sosyal yaşamı seven fakat kış mevsimi gelince kısıtlanmaktan dolayı rahatsız olanlardan mısınız? Merak etmeyin biz sizi bu durumdan kurtarıyoruz.

Havalar soğuk olsa dahi, içerisinde bulunan atmosferiyle sizleri ısıtacak 10 mekan önerimiz var.

Bunlar acaba hangileri derseniz, sizleri içeriğimizin devamına alalım.

Erol Taş Kahvesi - Cankurtaran

                                    Oyunculuk yaptığı dönemde ekstra bir iş olarak kahve işletmeciliği yapan Taş'ın anısı devam ettiriliyor. Eski fotoğrafların yer aldığı bu mekanı görmek isteyenler, Cankurtaran'a gelip bu güzel yeri görebilirler. Yarı müze olarak işlev gören mekan da oturup bir şeyler de içebilirsiniz.
Erol Taş Kahvesi - Cankurtaran Oyunculuk yaptığı dönemde ekstra bir iş olarak kahve işletmeciliği yapan Taş'ın anısı devam ettiriliyor. Eski fotoğrafların yer aldığı bu mekanı görmek isteyenler, Cankurtaran'a gelip bu güzel yeri görebilirler. Yarı müze olarak işlev gören mekan da oturup bir şeyler de içebilirsiniz.
Panorama 1453 Tarih Müzesi - Topkapı

                                    Tarihi sevenler, İstanbul'un fethini yaşamak isterseniz Panorama 1453 Tarih Müzesi'ni ziyaret edebilirsiniz. Mekanda yükselen top sesleri, atmosferi daha derinden hissetmenizi sağlar.
Panorama 1453 Tarih Müzesi - Topkapı Tarihi sevenler, İstanbul'un fethini yaşamak isterseniz Panorama 1453 Tarih Müzesi'ni ziyaret edebilirsiniz. Mekanda yükselen top sesleri, atmosferi daha derinden hissetmenizi sağlar.
Mısır Çarşısı - Beyazıt

                                    Baharat kokuları eşliğinde geçirilecek bir gün mü talep ediyorsunuz? Öyleyse adresiniz Beyazıt'ta bulunan Mısır Çarşısı olsun.
Mısır Çarşısı - Beyazıt Baharat kokuları eşliğinde geçirilecek bir gün mü talep ediyorsunuz? Öyleyse adresiniz Beyazıt'ta bulunan Mısır Çarşısı olsun.
Madame Tussauds Balmumu Heykel Müzesi - Taksim
Hafta sonunuzu hayran olduğunuz isimlerle geçirmek ister misiniz? O halde tercihiniz, Taksim'de bulunan Madame Tussauds Balmumu Heykel Müzesi olsun. Belki Mazhar - Fuat - Özkan üçlüsüyle bir düet bile yapabilirsiniz.
Madame Tussauds Balmumu Heykel Müzesi - Taksim Hafta sonunuzu hayran olduğunuz isimlerle geçirmek ister misiniz? O halde tercihiniz, Taksim'de bulunan Madame Tussauds Balmumu Heykel Müzesi olsun. Belki Mazhar - Fuat - Özkan üçlüsüyle bir düet bile yapabilirsiniz.
Aya Yorgi Tepesi - Büyükada
Ben doğadan uzak kalamam diyenlerdenseniz adresiniz Aya Yorgi Tepesi olsun. Büyükada'ya daha önce gitmediyseniz de sizin için bir farklılık oluşturabilir. Hem yeni bir bölge hem de yeni bir mekan.
Aya Yorgi Tepesi - Büyükada Ben doğadan uzak kalamam diyenlerdenseniz adresiniz Aya Yorgi Tepesi olsun. Büyükada'ya daha önce gitmediyseniz de sizin için bir farklılık oluşturabilir. Hem yeni bir bölge hem de yeni bir mekan.
Kız Kulesi - Üsküdar
Mevsimsiz mekanlardan biridir Kız Kulesi. Ama derseniz ki, kış mevsiminde yaşayacağınız sıcaklık hissini başka hiçbir zaman yaşayamam, biz de sizlere destek veririz. Zira Kız Kulesi hem romantiklik hem de mevsiminin duygusunu en iyi yansıtan yerlerden.
Kız Kulesi - Üsküdar Mevsimsiz mekanlardan biridir Kız Kulesi. Ama derseniz ki, kış mevsiminde yaşayacağınız sıcaklık hissini başka hiçbir zaman yaşayamam, biz de sizlere destek veririz. Zira Kız Kulesi hem romantiklik hem de mevsiminin duygusunu en iyi yansıtan yerlerden.
İstanbul Modern - Karaköy
Müze ve sergi gezmeyi çok seviyorum ama bir de tüm bunları yaparken oturup yemeğimi yiyeyim mi diyorsunuz? Öyleyse İstanbul Modern tam olarak size göre. Ulusal ve uluslararası sanatçıların, birbirinden farklı çalışmaları sizlerle buluşuyor. Özetle sana doymanız mümkün.
İstanbul Modern - Karaköy Müze ve sergi gezmeyi çok seviyorum ama bir de tüm bunları yaparken oturup yemeğimi yiyeyim mi diyorsunuz? Öyleyse İstanbul Modern tam olarak size göre. Ulusal ve uluslararası sanatçıların, birbirinden farklı çalışmaları sizlerle buluşuyor. Özetle sana doymanız mümkün.
İstanbul Oyuncak Müzesi - Kadıköy
Kaç yaşıma gelirsem geleyim oyuncaklar en büyük tutkum mu diyorsunuz? 2005 yılında Sunay Akın tarafından kurulan bu müze, size nostaljik duygular yaşatmak için var dememiz mümkün.
İstanbul Oyuncak Müzesi - Kadıköy Kaç yaşıma gelirsem geleyim oyuncaklar en büyük tutkum mu diyorsunuz? 2005 yılında Sunay Akın tarafından kurulan bu müze, size nostaljik duygular yaşatmak için var dememiz mümkün.
Rahmi M. Koç Müzesi - Hasköy
İş adamı Rahmi Koç adına açılan bu müze, 1994 yılında iş adamı Rahmi Koç'un desteği ile açılmıştı. Türkiye'de sanayi, ulaşım, endüstri ve iletişim tarihine adanmış ilk önemli müze olan bu mekanda, organizasyonlar, konserler ve özel sergiler düzenlenmektedir.
Rahmi M. Koç Müzesi - Hasköy İş adamı Rahmi Koç adına açılan bu müze, 1994 yılında iş adamı Rahmi Koç'un desteği ile açılmıştı. Türkiye'de sanayi, ulaşım, endüstri ve iletişim tarihine adanmış ilk önemli müze olan bu mekanda, organizasyonlar, konserler ve özel sergiler düzenlenmektedir.
Pera Müzesi - Tepebaşı
2005 yılında Suna ve İnan Kıraç Vakfı tarafından nitelikli ve geniş ölçekli kültür sanat hizmeti vermek amacıyla kurulan Pera Müzesi, Tepebaşı'nda bulunuyor.
Pera Müzesi - Tepebaşı 2005 yılında Suna ve İnan Kıraç Vakfı tarafından nitelikli ve geniş ölçekli kültür sanat hizmeti vermek amacıyla kurulan Pera Müzesi, Tepebaşı'nda bulunuyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >