Kış turizminde yükselen değer Erzurum

Ejder 3200 Kayak Merkezi
Ejder 3200 Kayak Merkezi

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl Özelleştirme İdaresi'nden devraldığı Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezleri'ni yeni sezona hazırladı. Doğu ekonomisinin yükselen değeri Erzurum, her yıl binlerce yabancı ve yerli turisti ağırlayan Palandöken ve Konaklı hakkında bilinmeyenleri sizler için derledik.

Kış turizminin merkezi olmaya en büyük aday Erzurum'un, zengin tarihi eserleri, temiz havası, doğal güzellikleri, dağ ve kış sporları ve ılıcaları ile turizme en elverişli yerler arasında bulunuyor.

Erzurum'un coğrafi özelliklerinden dolayı, 5 ay boyunca kayak yapmaya elverişli yapısı, kar kalitesi, uzun pistleri ve lüks tesisleriyle kış turizminde Türkiye'nin en önemli merkezlerin biri oldu.

Üniversiteler arası Dünya Kış Oyunları'na 2011 yılında ev sahipliği yapan Erzurum'un, kış sporlarına yaptığı yatırımlarla adından sıkça söz ettirmeye başladı.

Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezi, Türkiye'nin önemli ve kış sezonunu en uzun geçirildiği alan olma özelliğine sahip.

Erzurum'da tarım ve hayvancılık büyük gelişim gösterirken, özellikle arıcılık alanında büyük önem taşıyor.

Erzurum ve yükselen değeriyle Erzurum'un turizmine birlikte göz atalım.

Yükselen değer Erzurum

                                    25.355 kilometrekare yüzölçümüne sahip Erurum'un nüfusu 76.729'dur. 14.512 esnaf Erzurum'un ihracatında önemli bir faktördür. İlde 1'i resmi olmak üzere 4 tane müze bulunmaktadır.
Yükselen değer Erzurum 25.355 kilometrekare yüzölçümüne sahip Erurum'un nüfusu 76.729'dur. 14.512 esnaf Erzurum'un ihracatında önemli bir faktördür. İlde 1'i resmi olmak üzere 4 tane müze bulunmaktadır.
Turizm

                                    Erzurum'u ziyaret eden turist sayısı, 2016 yılı resmi kayıtlarına göre 110 bin olmuştur. Erzurum'da 75 bin üniversite öğrencisi eğitim görürken, Sosyo-Kültürel Gelişmişlik Endeksinde 59. sıradadır.
Turizm Erzurum'u ziyaret eden turist sayısı, 2016 yılı resmi kayıtlarına göre 110 bin olmuştur. Erzurum'da 75 bin üniversite öğrencisi eğitim görürken, Sosyo-Kültürel Gelişmişlik Endeksinde 59. sıradadır.
Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi

                                    Orta Doğu'nun en büyük fuar merkezi Erzurum'da. İlk organizasyonda ziyaretçi rekoru kırmıştır. 25 bin metre kare kapalı olmak üzere toplmda 40 bin metre kare alanı kapsamaktadır.
Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi Orta Doğu'nun en büyük fuar merkezi Erzurum'da. İlk organizasyonda ziyaretçi rekoru kırmıştır. 25 bin metre kare kapalı olmak üzere toplmda 40 bin metre kare alanı kapsamaktadır.
Turizm'in kalbi Palandöken

                                    Palandöken, turistlere 150 gün hizmet vermesi açısından büyük önem taşımaktadır. Palandöken'de yatak kapasitesi 2700'dür.
Turizm'in kalbi Palandöken Palandöken, turistlere 150 gün hizmet vermesi açısından büyük önem taşımaktadır. Palandöken'de yatak kapasitesi 2700'dür.
Kayak pistleri

                                    Erzurum'un sahip olduğu 4 ve 5 yıldızlı konaklama tesislerinin, hava limanına uzaklığı 10-15 dakikadır. Palandöken ve Konaklı kayak merkezi; 150 gün üzeri devam eden sezonla kırş turizminde marka şehir olmayı başarmıştır. Palandöken, Konaklı ve Kandilli Kayak Merkezleri, kayakla atlama kulesi, 2 bin kişilik buz pateni pisti, 500 kişilik sürat pateni pisti, 500 ve 3000 kişilik buz hokeyi pistleri, 1020 kişilik curling salonu bulunmaktadır.
Kayak pistleri Erzurum'un sahip olduğu 4 ve 5 yıldızlı konaklama tesislerinin, hava limanına uzaklığı 10-15 dakikadır. Palandöken ve Konaklı kayak merkezi; 150 gün üzeri devam eden sezonla kırş turizminde marka şehir olmayı başarmıştır. Palandöken, Konaklı ve Kandilli Kayak Merkezleri, kayakla atlama kulesi, 2 bin kişilik buz pateni pisti, 500 kişilik sürat pateni pisti, 500 ve 3000 kişilik buz hokeyi pistleri, 1020 kişilik curling salonu bulunmaktadır.
Uluslararası kış oyunlarının ev sahibi Erzurum

                                    2011 yılında UNİVERSİADE ve 2017 EYOF organizasyonlarına ev sahipliği yapan Erzurum, 11 dalda 57 ülkeden yaklaşık 3 bin 500 sporcuyu bu tesislerde ağırlamıştır.
Uluslararası kış oyunlarının ev sahibi Erzurum 2011 yılında UNİVERSİADE ve 2017 EYOF organizasyonlarına ev sahipliği yapan Erzurum, 11 dalda 57 ülkeden yaklaşık 3 bin 500 sporcuyu bu tesislerde ağırlamıştır.
Ejder 3200

                                    Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin Özelleştirme İdaresi'nden devralmasıyla Palandöken kayak merkezinin çehresini Ejder 3200 ile değiştirdi. Palandöken, Büyükşehir'in geliştirdiği projelerle muhteşem bir merkeze dönüşmüştür. Son üç yıldır kapalı olan kayak merkezlerinin açılmasıyla 19 kilometre fiber altyapı kurulumu da tamamlandı.
Ejder 3200 Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin Özelleştirme İdaresi'nden devralmasıyla Palandöken kayak merkezinin çehresini Ejder 3200 ile değiştirdi. Palandöken, Büyükşehir'in geliştirdiği projelerle muhteşem bir merkeze dönüşmüştür. Son üç yıldır kapalı olan kayak merkezlerinin açılmasıyla 19 kilometre fiber altyapı kurulumu da tamamlandı.
Üstün kar kalitesi

                                    Ejder 3200 kayak merkezi, 65 kilometrelik yamaçlarıyla eşsiz kar kalitesine sahip. Liftler ve Gondollar dahil olmak üzere hem Palandöken hem de Konaklı Dağları'nda en gelişmiş tesislere sahip bir alan. Ejder 3200'den havaalanına olan mesafe ise sadece 15 dakika. Şehir merkezi ve şehrin bütün olanaklarına tesisin uzaklığı 5 dakika.
Üstün kar kalitesi Ejder 3200 kayak merkezi, 65 kilometrelik yamaçlarıyla eşsiz kar kalitesine sahip. Liftler ve Gondollar dahil olmak üzere hem Palandöken hem de Konaklı Dağları'nda en gelişmiş tesislere sahip bir alan. Ejder 3200'den havaalanına olan mesafe ise sadece 15 dakika. Şehir merkezi ve şehrin bütün olanaklarına tesisin uzaklığı 5 dakika.
Toz kar

                                    Ejder 3200 Kayak Merkezi'nin kar tipi ise toz karı olarak adlandırılıyor. Toz kar, en tatlı kar türü olarak ifade ediliyor.
Toz kar Ejder 3200 Kayak Merkezi'nin kar tipi ise toz karı olarak adlandırılıyor. Toz kar, en tatlı kar türü olarak ifade ediliyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >