Kişisel kütüphanesini Külliye'ye bağışlayan İlber Ortaylı'dan kapak gibi cevap!

İlber Ortaylı Recep Tayyip Erdoğan
İlber Ortaylı Recep Tayyip Erdoğan

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, geçtiğimiz günlerde Kültür ve Turizm Bakanlığı danışmanı olmuş, daha öncesinde ise kişisel kütüphanesini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne armağan etmişti. Konu hakkında çok sayıda eleştiriye maruz kalan Ortaylı, eleştirileri yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Beştepe'de kabul ettiği Prof. Dr. İlber Ortaylı, kişisel kütüphanesini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Kütüphanesi'ne bağışladı. Ortaylı konuyla ilgili çok sayıda eleştiri alsa da, yorumları cevaplamaktan geri kalmadı.

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Hakan, bugün yayınladığı yazısında İlber Ortaylı'dan bahsetti.

Kitaplarını Cumhurbaşkanlığı Merkez Kütüphanesi’ne bağışlayan İlber Ortaylı'nın kendisini eleştirenlere verdiği cevabı köşesinde "İlber Kapağı" başlığıyla veren Hakan, "Kitaplarını Cumhurbaşkanlığı Merkez Kütüphanesi’ne bağışlayan İlber Ortaylı, bu nedenle kendisini eleştirenlere şöyle kapak yaptı" açıklamasında bulundu.

"ABD’deki Library of Congress’e kitap verecek halim olmadığına göre, tüm halkımızın yararlanacağı Cumhurbaşkanlığı Merkez Kütüphanesi’nin İstanbul Şubesi’ne hiçbir karşılık beklemeden bağışlamam neden sorun oluyor?"

Karşılık beklemeden bağış yaptı!

"Benim yaşıma gelmiş bir insanın geniş bir kitaplığı halen elinde tutması son derece uygunsuzdur. Ne kadar yaşayacağıma dair senedim yok Bazı iyi kütüphaneler ise artık kitap kabul edemiyor. Kapasiteleri dolmuş durumda" diyen Ortaylı, hiçbir karşılık beklemeden 50 yıldır biriktirdiği kitaplarını bağışladığını ifade etti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >