Kıskançlıkla başa çıkmanın 7 yolu

Kıskançlık insanın içini yavaş yavaş kemiren bir duygudur.

Mutlu bir evlilik yaşamak istiyorsanız, kıskançlık yapmaktan vazgeçin. Evet, biliyoruz kıskançlık büyük bir hastalık ancak sağlıklı bir ilişki için bu huyunuzu törpülemenizde fayda var.
Güvenmeyi öğrenin
Öncelikle karşınızdaki insana güven duymayı öğrenin. Unutmayın onun da kendine ait özel bir hayatı var.
Güvenmeyi öğrenin Öncelikle karşınızdaki insana güven duymayı öğrenin. Unutmayın onun da kendine ait özel bir hayatı var.
Şüphe duymayı bırakın
Şüphe insanın içini kemirir. Her şeyden şüphelenmekten vazgeçin. Hayatı akışına bırakın. Karşınızdaki insan sizi üzecek bir şeyler yapıyorsa zaten günün birinde bu gerçekle karşılaşacaksınız. Ortada bir şey yokken her şeyden şüphe duymak ilişkiye büyük zarar verir.
Şüphe duymayı bırakın Şüphe insanın içini kemirir. Her şeyden şüphelenmekten vazgeçin. Hayatı akışına bırakın. Karşınızdaki insan sizi üzecek bir şeyler yapıyorsa zaten günün birinde bu gerçekle karşılaşacaksınız. Ortada bir şey yokken her şeyden şüphe duymak ilişkiye büyük zarar verir.
Yargılamayın
Eşinizi dinlemeyi öğrenin. Şüphe duyduğunuz şeyler yüzünden bağırıp, çağırıp diyalog ortamını yok etmeyin. Bırakın açıklama yapsın.
Yargılamayın Eşinizi dinlemeyi öğrenin. Şüphe duyduğunuz şeyler yüzünden bağırıp, çağırıp diyalog ortamını yok etmeyin. Bırakın açıklama yapsın.
Her şeyi karıştırmayın
Evli insanların çoğu bu hataya düşer. Evlilik demek her şeyden soyutlanıp ortak bir özel hayatın yaşanması anlamına gelmemeli. Hem erkek hem de kadın arkadaşlarıyla da vakit geçirebilmeli. Bu nedenle sürekli olarak eşinizin telefonunu, maillerini hatta ceplerini karıştırmayın. Bu her şeyden önce kendinize yaptığınız bir saygısızlıktır.
Her şeyi karıştırmayın Evli insanların çoğu bu hataya düşer. Evlilik demek her şeyden soyutlanıp ortak bir özel hayatın yaşanması anlamına gelmemeli. Hem erkek hem de kadın arkadaşlarıyla da vakit geçirebilmeli. Bu nedenle sürekli olarak eşinizin telefonunu, maillerini hatta ceplerini karıştırmayın. Bu her şeyden önce kendinize yaptığınız bir saygısızlıktır.
Bakımlı olun
Evlendikten sonra bazı çiftler kendilerine bakmaktan vazgeçer. Kendinize olan saygınızı kaybetmeyin ve bakımınıza dikkat edin. Kısacası erkek ya da kadın fark etmez, kendinizi salmayın.
Bakımlı olun Evlendikten sonra bazı çiftler kendilerine bakmaktan vazgeçer. Kendinize olan saygınızı kaybetmeyin ve bakımınıza dikkat edin. Kısacası erkek ya da kadın fark etmez, kendinizi salmayın.
Sürekli olarak aramayın
Eşinize saygı duyun. Onu sürekli olarak arayıp rahatsız etmeyin.
Sürekli olarak aramayın Eşinize saygı duyun. Onu sürekli olarak arayıp rahatsız etmeyin.
Takip etmeyin
Eşinizi sürekli olarak takip etmeyin. Bu durum belli bir süre sonra sağlığınızdan olmanıza neden olur.
Takip etmeyin Eşinizi sürekli olarak takip etmeyin. Bu durum belli bir süre sonra sağlığınızdan olmanıza neden olur.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >