Kışlıklarını çıkarıp dolap düzenlemeye cesaret edemeyenler için 9 öneri

Kıyafet dolabı
Kıyafet dolabı

Kıyafet dolabı nasıl düzenlenir? Kış mevsimi kapıdayken yazlıkları kaldırıp dolapları düzenleme telaşınız başladıysa, haberimiz tam sizlik!

Kış mevsimi yaklaşıyor; yazlık kıyafetleri kaldırıp kışlıkları öne almanın vakti çoktan geldi. Bir gardırobu düzenlemek ve bu düzeni muhafaza etmek oldukça zor iş; ancak düzenli bir dolap ve onu muhafaza etmek, günlük yaşamda da işinizi kolaylaştıracaktır.
Gardırobunuzu düzenlemeye bir türlü cesaret edemiyorsanız, sizin için püf noktaları hazırladık.

Kışlıklarını çıkarıp dolap düzenlemeye cesaret edemeyenler için 9 öneri!


Önce sırasıyla eskileri çıkarın 

                                    
                                    Her şeyi bir anda yerele dökmeyin; sırayla ve titizlikle çalışın. Önce dolabın en karışık olduğunu düşündüğünüz kısmını boşaltın ve bir yere sıralayın.
Önce sırasıyla eskileri çıkarın Her şeyi bir anda yerele dökmeyin; sırayla ve titizlikle çalışın. Önce dolabın en karışık olduğunu düşündüğünüz kısmını boşaltın ve bir yere sıralayın.
Eskileri ayıklayın 

                                    
                                    Modası geçmiş ya da size küçük gelen bir sürü kıyafetiniz olduğundan şüphe yok. Onları sırasıyla ayıklayıp bir pakete ayırın ve ihtiyacı olan birileriyle paylaşmayı da ihmal etmeyin.
Eskileri ayıklayın Modası geçmiş ya da size küçük gelen bir sürü kıyafetiniz olduğundan şüphe yok. Onları sırasıyla ayıklayıp bir pakete ayırın ve ihtiyacı olan birileriyle paylaşmayı da ihmal etmeyin.
Temizlik başlasın

                                    
                                    Şimdi sırasıyla rafları temizlemeye başlayabilirsiniz. Rafları sırasıyla mis kokulu bir bezle silip ardından kurulayın.
Temizlik başlasın Şimdi sırasıyla rafları temizlemeye başlayabilirsiniz. Rafları sırasıyla mis kokulu bir bezle silip ardından kurulayın.
Sıra bölümlere ayırmaya geldi 

                                    
                                    Önemli olan, dolabı düzenlerken ne kadar bölüme ayırdığınızdır. Kotlar, kazaklar, yünlüler, trikolar, etekler ve dahası bütün eşyaları ayrı ayrı bölmeye ayırın.
Sıra bölümlere ayırmaya geldi Önemli olan, dolabı düzenlerken ne kadar bölüme ayırdığınızdır. Kotlar, kazaklar, yünlüler, trikolar, etekler ve dahası bütün eşyaları ayrı ayrı bölmeye ayırın.
Kış mevsiminin kurtarıcısı kabanlar 

                                    
                                    Kış mevsiminde en çok giyilen kıyafetlerden biridir montlar ve kabanlar. onları yazın koyduğunuz vakumlu poşetlerden çıkarıp rahata erdirmenin vakti geldi. Montlarınızı kullanmadan önce mutlaka elde yıkama programında temizleyin ya da kuru temizlemeye verin.
Kış mevsiminin kurtarıcısı kabanlar Kış mevsiminde en çok giyilen kıyafetlerden biridir montlar ve kabanlar. onları yazın koyduğunuz vakumlu poşetlerden çıkarıp rahata erdirmenin vakti geldi. Montlarınızı kullanmadan önce mutlaka elde yıkama programında temizleyin ya da kuru temizlemeye verin.
Açık renkler öne

                                    
                                    Açık renkli ve sık giydiklerinizi ön tarafa, koyu renklileri ve daha az giydiğiniz kıyafetlerinizi dolabın arka taraflarına sıralayın. Bu düzen dolabınız hem daha aydınlık hem derli toplu olmasını sağlayacaktır.
Açık renkler öne Açık renkli ve sık giydiklerinizi ön tarafa, koyu renklileri ve daha az giydiğiniz kıyafetlerinizi dolabın arka taraflarına sıralayın. Bu düzen dolabınız hem daha aydınlık hem derli toplu olmasını sağlayacaktır.
Yazlıkları temizleyip kaldırın 

                                    
                                    Yazlıkları kaldırmadan önce mutlaka temizleyin. Lekeli ya da kötü kokulara sarınmış bir şekilde dolapta bekletirseniz, yaz geldiğinde lekelerden arındırmak oldukça zor olacaktır.
Yazlıkları temizleyip kaldırın Yazlıkları kaldırmadan önce mutlaka temizleyin. Lekeli ya da kötü kokulara sarınmış bir şekilde dolapta bekletirseniz, yaz geldiğinde lekelerden arındırmak oldukça zor olacaktır.
Aksesuarlara ayrı yer açın 

                                    
                                    Dolabınızda aksesuarlar için mutlaka özel bir bölme ayırın; aksi halde dolap asla toplanmayacaktır.
Aksesuarlara ayrı yer açın Dolabınızda aksesuarlar için mutlaka özel bir bölme ayırın; aksi halde dolap asla toplanmayacaktır.
Çantalara özgürlük

                                    
                                    Çantalarınızı sıkışık bir yere koymak, onların hem ömrünü kısaltır hem görüntüsünü bozar. Bu yüzden dolabınızın içine askı yapıp çantalarınızı oraya dizmeye bakın.
Çantalara özgürlük Çantalarınızı sıkışık bir yere koymak, onların hem ömrünü kısaltır hem görüntüsünü bozar. Bu yüzden dolabınızın içine askı yapıp çantalarınızı oraya dizmeye bakın.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >