Kıvırcık Ali'nin çocukları: Babamdan sonra bir yanımız hep eksik

Kıvırcık Ali 2011 yılında aramızdan ayrıldı.
Kıvırcık Ali 2011 yılında aramızdan ayrıldı.

Türk halk müziğinin sevilen isimlerinden Kıvırcık Ali, 2011 yılında trafik kazansında hayatını kaybetti. Usta şarkıcının çocukları Eren ve Ecemsu babalarının ölüm haberini nasıl aldıklarını anlattılar. Çocuklardan Eren, ''Babamın ölüm haberini aldığımda askerdeydim'' dedi.

Kıvırcık Ali olarak bilinen Ali Özütemiz, 2011 yılında saat 05:00 'de geçirdiği bir trafik kazasında hayatını kaybetti. 42 yaşında olan sanatçının cenazesinde büyük bir kalabalık olmuş bu yüzden izdiham yaşanmıştı. Çocukları Eren ve Ecemsu babalarını hakkında konuşarak yaşadıkları üzüntüleri dile getirdi.

Askerdeyken öğrendi

Babasının ölüm haberini askerdeyken öğrenen Eren Özütemiz, yaşadığı zor zamanları şöyle anlattı:

  • "Babamdan sonra hep bir yanımız eksik. İnsanların babamı tanıması, her gördüklerinde bize 'Kıvırcık Ali'nin çocukları demeleri her gün yaşadığımız bir sınav. Ben alıştığımı düşünüyorum ama kapıdan dışarı çıktığımda bir baba-oğul görsem psikolojim bozuluyor. 80 yaşında bir babayı kaybetmek ile 40 yaşında bir babayı kaybetmek farklı. Nizamiyeden çıkana kadar haberim yoktu. Ta ki, babamı tanıyan bir komutan 'Başımız sağ olsun evladım' diyene kadar... İçime doğmuştu. Çünkü benim babam kolu kırılsa, bacağı kırılsa gelirdi. Acı çekip konsere çıkmış bir adam. Kimse beni bacağı kırıldı diye İstanbul'a götürmez. Yolda bir mola yerinde durduk, televizyonda gördüm. Babam kaza anında Hakk'a yürümüş. 7 takla atmış araç. Oradan çıkma şansı yok." dedi.
Kıvırcık Ali ve çocukları.
Kıvırcık Ali ve çocukları.

'Mesajla öğrendim'

Kızı Ecemsu ise o günü şöyle anlattı:

  • "Ben evde bir koşuşturmaya uyandım. Dedeme bir şey oldu sandım. Anneme sordum, 'korkma baban trafik kazası geçirmiş' dedi. Ben mesajla öğrendim. 'Başımız sağ olsun' diye bir mesajdı. O andan sonra telefon bir yerde, ben bir yerde. sonra gözümü babamın başında açtım. 15 yaşındaydım ben babamı kaybettiğimde. Abime göre, daha farklı yaşadım bu kaybı." sözleriyle acısını dile getirdi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >