KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Doğu Akdeniz'de yaşananlar KKTC'nin statüsünü artırdı

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Kıbrıs İş İnsanları Derneği'yle buluştu. Salgın ve Doğu Akdeniz'deki gelişmelere değinen Tatar, Türkiye'nin desteğinin KKTC'nin temelini sağlamlaştırdığına dikkati çekerek "Doğu Akdeniz'deki gelişmeler KKTC'nin statüsünü yükseltti" açıklamasında bulundu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs İş İnsanları Derneği (İŞAD) Başkanı Enver Mamülcü ve beraberindekileri kabul etti.


Kabuldeki konuşmasında Cumhurbaşkanı Tatar, salgın dolayısıyla ülkenin olağanüstü koşullarda yönetildiğini ve sağlık konusunda yapılan harcamaların artması gibi olumsuzlukların olduğunu ancak sağlığın korunmasında sürecin iyi yönetildiğini belirtti.

KKTC’nin güvenilir bir yaşam yeri olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin yabancılar için cazibe merkezi olabileceğini vurguladı.

Geleceğe güvenle baktıklarını belirten Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı nedeniyle adaya gelişinde verdiği mesajların önemine dikkat çekti.

"KKTC'nin statüsü yükseldi"

Bu ziyaretle ve verilen mesajlarla, egemen eşitlik temelinde yan yana yaşayan iki devletin iş birliği anlayışının çözümün bir parçası olabileceğini dünyaya duyurduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti’nin KKTC’nin arkasında olduğunun vurgulandığını kaydetti.

"Bütün bunlar KKTC’nin zeminini sağlamlaştırmıştır" diyen Cumhurbaşkanı Tatar, Doğu Akdeniz’de yaşanan gelişmelerle KKTC’nin statüsünün de yükseldiğini ve Mavi Vatan’da önemli bir rol sahibi olduğunu belirtti ve tüm bu gelişmelerin ekonomik anlamda, iş dünyasında yatırımcılar için iyi olduğunu söyledi.

Maraş açılımının KKTC’nin geleceğine yönelik önemli bir potansiyel taşıdığını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, salgın sonrası KKTC’nin önemli gelişmeler içerisinde olacağına inancını belirtti.

İş dünyasının bu gelişmeler için zemin hazırlayıp pozisyon almalarının önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, İŞAD yönetimine çalışmalarında başarılar diledi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >