Kocaeli'de 50 kediyi uyuşturucu iğneyle ok gibi vurdular iddiası

50'ye yakın kedinin uyuşturucu ilaçlı oklu iğnelerle vurularak toplandığı iddia edildi.
50'ye yakın kedinin uyuşturucu ilaçlı oklu iğnelerle vurularak toplandığı iddia edildi.

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde Çoban Mustafa Camii bahçesinde gönüllülerce bakılan hamile, anne ve yavru 50'ye yakın kedinin uyuşturucu ilaçlı oklu iğnelerle vurularak toplandığı iddia edildi.

İddiaya göre Kocaeli’nin Gebze ilçesindeki Çoban Mustafa Camii'nin bahçesinde yıllardır gönüllüler tarafından bakılan 50'ye yakın yavru ve büyük kedinin uyuşturucu ilaçlı oklu iğnelerle vurularak toplandı.

Kedilerin Gebze Müftülüğü tarafından Gebze Çoban Mustafapaşa Camii'nde düzenlenen yemekli mevlid programı için müftülüğün talimatı ile toplandığı ileri sürüldü.

Arzu Ayhan isimli hayvansever yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Veteriner işlerini aradım. Buradaymışlar, duyunca gelmişler. Yardımcı olmak için gelecekler. Kedimiz hamile. Gerçekten anlatamıyorum duygularımı. Koşarak geldim. Lütfen acil destek istiyorum..."

Çoban Mustafapaşa Camii’nde 50’ye yakın kedinin uyuşturucu iğne atılarak toplandığı ileri sürüldü.
Çoban Mustafapaşa Camii’nde 50’ye yakın kedinin uyuşturucu iğne atılarak toplandığı ileri sürüldü.

Konuya ilişkin resmi açıklama yapılmadı

Gebze Belediyesi tarafından toplandığı ileri sürülen kedilerden bulunanların bir kısmının ise Kocaeli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Fevzi Bey tarafından bakımevinde koruma altına alındığı belirtildi. Uyuşturucu iğneyle vurulan kedilerden bazılarının ise can havliyle ağaçlara tırmandığı görüldü.

Olay Kocaeli'nde yayın yapan yerel gazeteler ile sosyal medyaya da yansıdı. Görüntülerden büyük rahatsızlık duyduklarını ifade eden hayvanseverler şikâyette bulunacaklarını açıkladı. Konuya ilişkin resmi bir açıklama ise yapılmadı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >