Kodunda ayet saklı: SİHA'nın yazılım sırrını Selçuk Bayraktar açıkladı

Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA)

Türk ordusu yerli ve milli teknolojilerle, Türk mühendislerin geliştirdiği yazılımlarla güçlenmeye devam ederken, yaklaşık 130 bin saattir görev yapan SİHA'lara ilişkin dikati çeken bir detay ortaya çıktı. SİHA'ların yazılımıyla ilgili açıklama yapan Selçuk Bayraktar, kod yazımında dikkati çeken detay için 'sır' ifadesini kullandı.

Son dönemlerde Türk ordusu envanterine Türk mühendislerin elinden çıkan yerli ve milli ekipmanlar giriyor. Son derece önemli özelliklere sahip olan milli SİHA'lara ilişkin BAYKAR Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar'ın twitter hesabından yaptığı açıklama dikkati çekti.

Bayraktar, SİHA'lara ilişkin yaptığı paylaşımda, Türk mühendisler tarafından hazırlanan SİHA'ların kodlamasındaki ayetlere dikkati çekti. Selçuk Bayraktar, yazılımdaki nüansı açıklarken 'sır' ifadesini kullandı.

  • Selçuk Bayraktar paylaşımında "SİHA'nın sırrı uçuş Bilgisayarının içinde gömülü yazılımda. 130 bin saattir bu sırla ve bayrağımızla görev yapıyor. Biz de o görev yapsın diye ne zaman ihtiyaç olduysa, olursa, olacaksa, gereken her yerde her zaman. O mübarek Bayrak işte bu Bayrak!" dedi.

SİHA'ların kodlamasında yer verilen ifadeler ve ayetler dikkati çekiyor.
SİHA'ların kodlamasında yer verilen ifadeler ve ayetler dikkati çekiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >