Koğuş arkadaşı iddia etti: Reza bana tecavüz etti

Arşiv
Arşiv

New York'ta tutuklu bulunan Reza Zarrab'ın, Manhattan'da beraber kaldığı hücre arkadaşının 'Zarrab'ın kendisine iki kez tecavüz etmek ve cinsel tacizde bulunmak iddiasıyla" dava etti. Zarrab'ın avukatı iddiaları yalanladı.

ABD'de tutuklu bulunana Zarrab hakkında dün Amerikan medyasında bir iddia ortaya atıldı.

62 yaşındaki Faouzi Jaber isimli mahkumun, Çarşamba akşamı Zarrab aleyhine "tecavüz" davası için başvuruda bulunduğu belirtildi.

Buna göre söz konusu mahkum Jaber, avukatı Alexei Schacht aracılığıyla, Manhattan'da beraber aynı hücreyi paylaştıkları sırada Zarrab'ın kendisine iki kez tecavüz etmek ve cinsel tacizde bulunmak iddialarıyla dava açtı.

Zarrab'ın avukatları yazılı açıklamayla söz konusu tecavüz iddiasının doğru olmadığını ve halen New York'ta devam eden davayla herhangi bir ilgisinin bulunmadığını savundu.

İlk incelemede hapishane yetkililerinin olayın doğru olup olmadığını tespit edebilecek yeterli delile sahip olmadıkları sonucuna ulaştığı, ancak davaya dönüşen süreçte konunun netlik kazanmasının beklendiği kaydedildi.

Olayın, Kasım 2016 ile Mart 2017 tarihleri arasında Zarrab'ın Manhattan'daki kaldığı hapishanede meydana gelmiş olabileceği belirtildi.

"Terör grubuna malzeme desteği sağlamak için komplo kurmak"la suçlanan davacı mahkûmun geçen Temmuz ayında suçunu itiraf ettiği ve hakkında verilecek kararı beklediği öğrenildi.

Zarrab marihuana içtiğini de kabul etmişti

Duruşmalarına devam edilen dava süreci içinde Zarrab, tutuklu bulunduğu cezaevindeki bir gardiyana, Türk avukatı vasıtasıyla, yaklaşık 45 bin dolar rüşvet verdiğini belirtmişti.

Türkiye'den diğer masraflarıyla birlikte gönderilen para ile bu rüşvetin ödendiğini anlatan Zarrab, "45 bin dolar karşılığında bu gardiyan bana alkol getirdi. Birkaç kere de gardiyanın cep telefonunu kullandım ... Eşimle, kızımla görüntülü, Türkiye'deki bir avukatımla, bir kere de dayımla ve ablamla görüştüm, hatırladığım kadarıyla." demişti.

Ayrıca Zarrab, cezaevinde her mahkuma tanınan ayda 300 dakikalık telefon görüşme hakkının bitmesinin ardından başka mahkumların da dakikalarını kullandığını anlatmış ve uyuşturucu madde olan sentetik marihuana içtiğini de kabul etmişti. Zarrab, "Bunun kanunen bir suç olduğunu bilmiyordum. Cezaevi kuralı olabilir." şeklinde konuşmuştu.

Zarrab’ın mallarına el koyuldu

ABD’de yargılanan Reza Zarrab ve yakınlarının mal varlıklarına el koyuldu.

Boşanacakları iddia edildi

Şubat 2010’da Reza Zarrab ile nikah masasına oturan Sanatçı Ebru Gündeş'in, bu hafta avukatıyla bir araya geleceği ve kamuoyuna “Boşanıyoruz” şeklinde bir yazılı açıklama yapacağı iddia edildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >