Kökeninde başka ülkelere ait izler taşıyan ünlü isimler

Alina Boz ve Leyla Tanlar

Kimi Rus, kimi İngiliz... Aile yapılarında bir yerlerde yabancı kökeni taşıyan ünlü isimler bu kültürü hayatları ve meslekleri içerisinde taşımayı sürdürüyor.

Bu içerikte yer alan 5 ismi hayranlıkla seyrediyoruz. Fakat onların kökleri hakkında net bir bilgiye sahibiz diyemiyoruz.

İşte bizler, bu içeriğimiz içerisinde sizlere, köklerinde başka ülkelere ait izler taşıyan isimleri derledik. Şaşırmaya hazır mısınız?

Neslihan Atagül Doğulu

                                    
                                    
                                    
                                    1992 doğumlu genç oyuncunun annesi bir Rus. Çocuk yaştan beri oyunculuk yapan Doğulu, bu yanını da uzunca bir süre hiç vurgulamadı. Artık bu yönünü bilmeyen yok. Kendisi de ülkenin en popüler oyuncularından.
Neslihan Atagül Doğulu 1992 doğumlu genç oyuncunun annesi bir Rus. Çocuk yaştan beri oyunculuk yapan Doğulu, bu yanını da uzunca bir süre hiç vurgulamadı. Artık bu yönünü bilmeyen yok. Kendisi de ülkenin en popüler oyuncularından.
Hazar Ergüçlü

                                    
                                    1992 doğumlu genç oyuncu; Kıbrıs Türküdür. Kıbrıs'da konservatuar okuyp belediye tiyatrosunda sahne alırken, yönetmen Derviş Zaim tarafından keşfedilmiştir. Gölgeler ve Suretler filmi ile başlayan yolcuğu Medcezir dizisiyle zirveye çıkmıştır.
Hazar Ergüçlü 1992 doğumlu genç oyuncu; Kıbrıs Türküdür. Kıbrıs'da konservatuar okuyp belediye tiyatrosunda sahne alırken, yönetmen Derviş Zaim tarafından keşfedilmiştir. Gölgeler ve Suretler filmi ile başlayan yolcuğu Medcezir dizisiyle zirveye çıkmıştır.
Yasemin Kay Allen

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Annesi sinema oyuncusu Suna Yıldızoğlu'dur. Fakat gerçek şudur ki; Yıldızoğlu'da aslında bir İngilizdir ve Türk vatandaşı olmak için Suna ismini alıp, oyuncu Kayhan Yıldızoğlu ile evli olduğu dönemde sanat yaşamına başladığı için bu soyad ile tanınmıştır. Bu sebepledir ki; 1989 doğumlu genç oyuncunun ismi de annesi tarafından özellikle Türk ismi konmuştur. Babası da bir İngiliz olan Yasemin'in ismi Yasemin Kay, soy ismi ise Allen'dır.
Yasemin Kay Allen Annesi sinema oyuncusu Suna Yıldızoğlu'dur. Fakat gerçek şudur ki; Yıldızoğlu'da aslında bir İngilizdir ve Türk vatandaşı olmak için Suna ismini alıp, oyuncu Kayhan Yıldızoğlu ile evli olduğu dönemde sanat yaşamına başladığı için bu soyad ile tanınmıştır. Bu sebepledir ki; 1989 doğumlu genç oyuncunun ismi de annesi tarafından özellikle Türk ismi konmuştur. Babası da bir İngiliz olan Yasemin'in ismi Yasemin Kay, soy ismi ise Allen'dır.
Leyla Tanlar

                                    
                                    
                                    
                                    1997 doğumlu Leyla Tanlar'ın babaannesi bir İtalyan. İtalyan Lisesi mezunu olan oyuncu, İtalya ile de bağlantılı yaşamını devam ettiriyor. Şimdilerde ise Koç Üniversitesinde okuyor.
Leyla Tanlar 1997 doğumlu Leyla Tanlar'ın babaannesi bir İtalyan. İtalyan Lisesi mezunu olan oyuncu, İtalya ile de bağlantılı yaşamını devam ettiriyor. Şimdilerde ise Koç Üniversitesinde okuyor.
Alina Boz

                                    
                                    
                                    1998 doğumlu genç oyuncu Alina Boz'un annesi bir Rus, babası ise Bulgaristan göçmeni. 7 yaşında ülkeye dönen Boz, o zamandan bu zamana hem tiyatro da hem de kamera karşısında oyunculuk yapıyor ve Kadir Has Üniversitesi Tiyatro Bölümünde okuyor.
Alina Boz 1998 doğumlu genç oyuncu Alina Boz'un annesi bir Rus, babası ise Bulgaristan göçmeni. 7 yaşında ülkeye dönen Boz, o zamandan bu zamana hem tiyatro da hem de kamera karşısında oyunculuk yapıyor ve Kadir Has Üniversitesi Tiyatro Bölümünde okuyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >