Kolundaki yarayı sıkan doktorlar şoke oldu!

Koldaki yara
Koldaki yara

46 yaşındaki kadının kolundaki yaranın içinden çıkanlar, doktorları bile hayrete düşürdü.

Fildişi Sahili'nde tatil yaptıktan sonra evine dönen ismi belirtilmeyen bir kadın, kolundaki ağrıyla doktora gitti.

Doktorlar kolunda enfeksiyon olduğunu, ancak zararsız bir böcek ısırığı olduğunu söyleyerek antibiyotik yazdı.

Daily Mail'de yayınlanan habere göre; 46 yaşındaki kadının ağrısı ertesi gün daha da artınca tekrar hastanenin yolunu tuttu. Yapılan testler sonucunda sıradan bir cilt enfeksiyonu olmadığı anlaşıldı.

Yarasında bir şeyler kıpırdadığını fark ettiler

                                    
                                    Kadının yarasının içinde bir şeylerin hareket ettiğini gören doktorlar, birkaç tane larvanın kadının derisini oyarak koluna girdiğini fark etti. Yaraları sıktıklarında, insan eti yiyen Afrika'ya özgü tumbu sineğinin larvaları çıktı.
Yarasında bir şeyler kıpırdadığını fark ettiler Kadının yarasının içinde bir şeylerin hareket ettiğini gören doktorlar, birkaç tane larvanın kadının derisini oyarak koluna girdiğini fark etti. Yaraları sıktıklarında, insan eti yiyen Afrika'ya özgü tumbu sineğinin larvaları çıktı.
İnsan eti yiyen tumbu sineği

                                    
                                    Dişi tumbu sineği yumurtalarını nemli giysilerin veya havluların üstüne bırakıyor. Bu kumaşlar, insan derisiyle temas ettiğinde yumurtalar derinin içine nüfuz edip 2-3 gün içinde larvalar derinin içinde yumurtadan çıkıyor.
İnsan eti yiyen tumbu sineği Dişi tumbu sineği yumurtalarını nemli giysilerin veya havluların üstüne bırakıyor. Bu kumaşlar, insan derisiyle temas ettiğinde yumurtalar derinin içine nüfuz edip 2-3 gün içinde larvalar derinin içinde yumurtadan çıkıyor.
Eti yiyerek dışarı çıkmaya çalışıyorlar

                                    
                                    Doğduktan sonra nefes almak için havaya ihtiyacı olan larvalar, eti yiyerek dışarı çıkmak için yol yapıyor. Bu da ciddi ağrı ve irritasyona neden oluyor. Doktorlar öncesinde sinekleri sıkarak çıkarmaya çalışsa da, inatçı larvalar bir türlü çıkmayınca operasyonla alındı. Operasyonu başarıyla geçen kadına antibiyotik verildikten sonra tamamen iyileşti.
Eti yiyerek dışarı çıkmaya çalışıyorlar Doğduktan sonra nefes almak için havaya ihtiyacı olan larvalar, eti yiyerek dışarı çıkmak için yol yapıyor. Bu da ciddi ağrı ve irritasyona neden oluyor. Doktorlar öncesinde sinekleri sıkarak çıkarmaya çalışsa da, inatçı larvalar bir türlü çıkmayınca operasyonla alındı. Operasyonu başarıyla geçen kadına antibiyotik verildikten sonra tamamen iyileşti.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >