Komedi alanında ustaların yerini çoktan doldurmaya başlamış 6 kadın oyuncu

​Komedi alanında ustaların yerini çoktan doldurmaya başlamış 6 kadın oyuncu
​Komedi alanında ustaların yerini çoktan doldurmaya başlamış 6 kadın oyuncu

Komedi oynamak en kolayı görüşünü yıkıp, alanlarında en çok tercih edilen isim olmayı başardılar...

Komedi oynamak kolaydır gibi bir algıyı yıkıp; Perran Kutman, Ayşen Gruda, Yasemin Yalçın ve Demet Akbağ gibi isimler kadar komedi alanında başarılı birer isim olmayı başarabilen 6 isimden bahsediyoruz bu içeriğimizde...

Elbette onlar gibi ayakta alkışlanacak bir konuma gelmeleri için yemeleri gereken belkide "kırk fırın ekmek var"...

Ama en azından şu da bir gerçek ki bunu gerçekleştirememelerine neden olacak hiçbir engele sahip değiller.

Aylin Kontente

                                    
                                    1982 yılında İzmir'de doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi G.S.F. Tiyatro Bölümünden mezun oldu. "Kampusistan" dizisiyle profesyonel kariyeri başladı, "İnsanlar Alemi" programıyla BKM serüveni başladı. Bu süreç kendisine şöhreti getirecek olan "Güldür Güldür Show" programını ve tiyatrodan sinemaya uyarlanan "Tatlım Tatlım" filminin başrolünde rol alma fırsatını getirdi.
Aylin Kontente 1982 yılında İzmir'de doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi G.S.F. Tiyatro Bölümünden mezun oldu. "Kampusistan" dizisiyle profesyonel kariyeri başladı, "İnsanlar Alemi" programıyla BKM serüveni başladı. Bu süreç kendisine şöhreti getirecek olan "Güldür Güldür Show" programını ve tiyatrodan sinemaya uyarlanan "Tatlım Tatlım" filminin başrolünde rol alma fırsatını getirdi.
Büşra Pekin

                                    
                                    1982 yılında Suudi Arabistan'da doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi G.S.F. Tiyatro Bölümünden mezun oldu. 2005 yılında BKM Atölye oyuncuları arasına katıldı ve 2007 yılıyla birlikte kendisini göstereceği ilk önemli projesi "Çok Güzel Hareketler Bunlar" başladı. Bu program ile 2 sinema filmi ve 1 televizyon dizisi, turne çalışmaları ve reklam filmleri geldi. Ekibin dağılmasının ardından bireysel kariyeri başladı. Bugün komedi alanında en çok tercih edilen kadın başrol oyuncularından biridir.
Büşra Pekin 1982 yılında Suudi Arabistan'da doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi G.S.F. Tiyatro Bölümünden mezun oldu. 2005 yılında BKM Atölye oyuncuları arasına katıldı ve 2007 yılıyla birlikte kendisini göstereceği ilk önemli projesi "Çok Güzel Hareketler Bunlar" başladı. Bu program ile 2 sinema filmi ve 1 televizyon dizisi, turne çalışmaları ve reklam filmleri geldi. Ekibin dağılmasının ardından bireysel kariyeri başladı. Bugün komedi alanında en çok tercih edilen kadın başrol oyuncularından biridir.
Ezgi Mola

                                    
                                    1983 yılında İstanbul'da doğdu. 2000 yılında Akademi İstanbul'da, 2005 yılında BKM Atölye oyuncularında eğitim almaya başladı. "Canım Ailem" dizisindeki Feride rolüyle kendini göstermeye başladı. "Arkadaşım Hoşgeldin" programıyla Tolga Çevik ile birlikte BKM'ye geri döndü. "Celal ile Ceren","Dedemin İnsanları","Sen Aydınlatırsın Geceyi","Patron Mutlu Son İstiyor","Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi", "Kocan Kadar Konuş 1-2" en iyi projeleri oldu.
Ezgi Mola 1983 yılında İstanbul'da doğdu. 2000 yılında Akademi İstanbul'da, 2005 yılında BKM Atölye oyuncularında eğitim almaya başladı. "Canım Ailem" dizisindeki Feride rolüyle kendini göstermeye başladı. "Arkadaşım Hoşgeldin" programıyla Tolga Çevik ile birlikte BKM'ye geri döndü. "Celal ile Ceren","Dedemin İnsanları","Sen Aydınlatırsın Geceyi","Patron Mutlu Son İstiyor","Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi", "Kocan Kadar Konuş 1-2" en iyi projeleri oldu.
Gupse Özay

                                    
                                    1984 yılında İzmir'de doğdu. Ege Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden mezun oldu. "Yalan Dünya" dizisindeki Nurhayat karakteriyle şöhrete kavuştu, devamında senaristlik kariyeriyle devam etti. "Deliha" ve "Görümce" filmleriyle gişede başarılar sağladı. "Küçük Esnaf", "Tatlım Tatlım" filmleriyle sinema kariyerini sürdürdü.
Gupse Özay 1984 yılında İzmir'de doğdu. Ege Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden mezun oldu. "Yalan Dünya" dizisindeki Nurhayat karakteriyle şöhrete kavuştu, devamında senaristlik kariyeriyle devam etti. "Deliha" ve "Görümce" filmleriyle gişede başarılar sağladı. "Küçük Esnaf", "Tatlım Tatlım" filmleriyle sinema kariyerini sürdürdü.
İrem Sak

                                    
                                    1986 yılında Sivas'ta doğdu. İstanbul Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. BKM'nin açmış olduğu bir deneme çekimine giren Sak, bu rolü kazanarak profesyonel tiyatro kariyerine başladı. "Şen Yuva" ile televizyon kariyerine başlayan oyuncu, "5'er Beşer" ile birlikte "İnsanlar Alemi" ve "Güldür Güldür" sürecini de başlatmış oldu. "Yalan Dünya" dizisiyle şöhrete kavuştu. "Dedemin Fişi", "Dönerse Senindir" ve "Martı" adlı sinema filmlerinde rol aldı.
İrem Sak 1986 yılında Sivas'ta doğdu. İstanbul Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. BKM'nin açmış olduğu bir deneme çekimine giren Sak, bu rolü kazanarak profesyonel tiyatro kariyerine başladı. "Şen Yuva" ile televizyon kariyerine başlayan oyuncu, "5'er Beşer" ile birlikte "İnsanlar Alemi" ve "Güldür Güldür" sürecini de başlatmış oldu. "Yalan Dünya" dizisiyle şöhrete kavuştu. "Dedemin Fişi", "Dönerse Senindir" ve "Martı" adlı sinema filmlerinde rol aldı.
Şebnem Bozoklu

                                    1979 yılında Siirtli bir ailenin kızı olarak dünyaya geldi. Müjdat Gezen Konservartuarı Tiyatro Bölümünden mezun oldu. "Canım Ailem" dizisindeki Meliha karakteriyle şöhrete kavuştu. Burada kendi yaşından 20 yaş daha büyük bir kadını canlandırdı. Sonraki süreçte dizi, sinema ve reklam çalışmaları ard arda geldi. "Ulan İstanbul", "Yok Artık 1-2", "Niyazi Gül Dört Nala" ve "Tatlım Tatlım" en dikkat çeken projeleri oldu.
Şebnem Bozoklu 1979 yılında Siirtli bir ailenin kızı olarak dünyaya geldi. Müjdat Gezen Konservartuarı Tiyatro Bölümünden mezun oldu. "Canım Ailem" dizisindeki Meliha karakteriyle şöhrete kavuştu. Burada kendi yaşından 20 yaş daha büyük bir kadını canlandırdı. Sonraki süreçte dizi, sinema ve reklam çalışmaları ard arda geldi. "Ulan İstanbul", "Yok Artık 1-2", "Niyazi Gül Dört Nala" ve "Tatlım Tatlım" en dikkat çeken projeleri oldu.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >