Konya'da polis kontrolünde şaşırtan olay: Vatandaşın cebinden piton yılanı çıktı

Cebinden yavru piton çıktı
Cebinden yavru piton çıktı

Konya’da asayiş uygulaması yapan polis ekipleri, denetim sırasında beklenmedik bir manzarayla karşılaştı. Kontrol edilen bir şahsın cebinden yavru piton yılanı çıktı.

Konya’da asayiş uygulaması yapan polis ekipleri, denetim sırasında beklenmedik bir manzarayla karşılaştı. Kontrol edilen bir şahsın cebinden yavru piton yılanı çıktı.

Yasalara aykırı şekilde yabani hayvan bulundurduğu belirlenen kişiye idari para cezası uygulanırken, durum Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerine bildirildi. Ekipler tarafından el konulan yavru piton, sağlık kontrolü için Karatay Hayvanat Bahçesi veterinerlerine teslim edildi.

Doğa Koruma ekipleri, yaban hayvanlarını doğadan izinsiz almanın, bulundurmanın ve satmanın yasal suç olduğunu hatırlatarak vatandaşları uyardı.

Piton koruma altına alındı

Hayvan, Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerince Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi’ne teslim edildi.

Hayvanat bahçesinde yapılan muayenede pitonun sağlık durumunun iyi olduğu belirlendi. Veteriner hekim Ahmet Akbalcı, pitonun uygun ısı ve nem koşullarına sahip özel bir ortamda bakıma alındığını belirterek şunları söyledi: “Kraliyet yılanları zehirsiz, sakin mizaçlı bir türdür. Avlarını boğarak beslenirler. Biz burada donmuş ve çözülmüş hayvanlarla besleme yapıyoruz; canlı hayvan kullanılmıyor. Ömürleri 30 yıla kadar uzayabilir, boyları ise iki metreye kadar ulaşır.”

Akbalcı, benzer şekilde doğada rastlanan yılanların Doğa Koruma ekiplerine bildirilmesi gerektiğini vurguladı ve bu türlerin insanlara tehlike arz etmediğini söyledi.

Yavru pitonun şu anda sağlık durumu iyi ve gözlem altında bakımı devam ediyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >