Konyaaltı sahili bomboş kalınca define avcılarına gün doğdu

Define avcıalrı
Define avcıalrı

Antalya'da hava sıcaklığı bir anda 7-8 derece düşünce dünyaca ünlü Konyaaltı sahili bomboş kaldı. Boşluğu fırsat bilen define avcıları ise sahilde değerli eşya aradı. Dedektörlerle sahilde gezen define avcıları ilginç görüntüler oluşturdular.

Dün Antalya'da hava sıcaklıklarının 7-8 derece düşmesi define avcılarının işine yaradı. Bu yüzden dünyaca ünlü Konyaaltı sahili boş kaldı. Bazı vatandaşlar kışlık montlarını giyerek sahilde fotoğraf çekindi, yürüyüş yaptı. Bazıları ise değerli eşya aradı.

Define avı

Öte yandan soğuk hava sebebiyle sahilin boş kalmasını fırsat bilen define avcıları sahilde vatandaşlardan düşen değerli eşyaları metal dedektör ile aradı.

Belçika’dan Antalya’ya denize girme umutlarıyla gelen İstek Eriş, "Uçakta gelirken dağların tepesinde karları gördüm, dağlarda olduğu için denize fazla yansımaz diye düşündüm. Geldikten sonra o soğuğu o yağmuru gördüm. En azından ayaklarımızı sokarız diye düşündük ama hiç umduğumuz gibi olmadı" dedi.

Meteorolojiden edinilen bilgiye göre, Antalya’da hava sıcaklığının önümüzdeki günlerde tekrar 20 derecenin üzerine çıkması bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >