Konya'da köpeklerin kürekle telef edildiği barınakla ilgili soruşturma başlatıldı

İki kişi gözaltına alındı
İki kişi gözaltına alındı

Konya Büyükşehir Belediyesi'ne ait Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'ndeki görevlinin elindeki kürekle vurduğu köpekleri öldürmesi tepkilere neden oldu. Kan donduran anlar büyük tepki çekerken olayla ilgili iki kişi gözaltına alındı, şube müdürü ise görevden uzaklaştırıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bir görevlinin elindeki kürekle bir köpeğe vurarak ölümüne neden olduğu iddia edilen görüntüler sosyal medyada tepki çekti.

Konu ile ilgili Konya Büyükşehir Belediyesi resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada soruşturma başlatıldığı ifade edilerek, "Hayvan Rehabilitasyon Merkezimizde yaşandığı iddia edilen üzücü olay hakkında soruşturma başlatılmıştır. Bu hususlarda kurumsal hassasiyetimiz en üst noktadadır. Konu etraflıca değerlendirilerek sorumlular hakkında yasal işlem ve suç duyurusu yapılacaktır” denildi.

İki kişi gözaltına alındı

Öte yandan, Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan yazılı açıklamada, konuyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında iki şüphelinin gözaltına alındığı aktarıldı.

Gözaltına alınan iki şüpheli, Emniyet'teki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >