Köprü ve otoyol zammı ocak ayına kadar ertelendi

Köprü ve otoyol geçiş ücretlerine yapılan zam, ocak ayında geçerli olacak.
Köprü ve otoyol geçiş ücretlerine yapılan zam, ocak ayında geçerli olacak.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, köprü ve otoyol geçiş ücretlerine yapılan zammın ocak ayına kadar ertelendiğini duyurdu. Altun, bugün alınan geçiş ücretlerindeki farkın vatandaşlara iade edileceğini bildirdi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde 25 Ekim’den itibaren yapılan düzenlemenin Ocak 2024’e ertelendiğini açıkladı.

Bugün alınan fark iade edilecek

Altun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde 25 Ekim'den itibaren yapılan düzenleme, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla Ocak 2024'e ertelenmiştir. 25 Ekim'de (bugün) alınan geçiş ücretlerindeki fark vatandaşlarımıza iade edilecektir."

Köprü ve otoyol ücretlerine yapılan zam sonrası 15 Temmuz Köprüsü Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden hafif ticari araçların tek yönlü geçişi 8.5 liradan 15 liraya çıkartılmıştı.

Bugün ise Avrasya Tüneli geçişlerine büyük zam gelmiş; 25 Ekim itibarıyla Avrasya Tüneli tek yön geçiş ücretleri gündüz tarifesinde otomobiller için 53 TL’den 80 TL’ye, minibüsler için 79,50 TL’den 120 TL’ye, motosikletler için 10,35 TL'den 31,20 TL kuruşa yükselmişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >