'Koronavirüs çantası'nda neler olmalı?

Koronavirüs çantasında olması gerekenler
Koronavirüs çantasında olması gerekenler

Koronavirüsün Türkiye'de de görülmesinin ardından vatandaşlar 'koronavirüs çantası' hazırlamaya başladı. Peki 'koronavirüs çantası'nın içinde neler olmalı? Uzmanlara göre çanta hazırlanırsa içine dezenfektan, kolonya, ateş ölçer, ateş düşürücü antiviral ilaçlar, su-sabun, havlu, maske, varsa düzenli kullanılan ilaçlar, temiz kıyafet ve eldiven konulabilir.

Türkiye koronavirüsle mücadele ederken, olası bir karantina durumunda, vatandaşların kullanımı için salgınlarla mücadele çantası gündeme geldi. Doğal afetlere yönelik alınan tedbirler kapsamında bu tip çantaların hazırlandığını hatırlatan Acil Tıp Uzmanları Derneği Başkanı Prof. Dr. Başar Cander, “Acil bir durum gerçekleşirse veya bir yerde mahsur kalınırsa bu gibi durumlarda elimizde dezenfekte için bazı malzemelerin olması çok önemli” dedi.

Çantada neler var?

Prof. Dr. Başar Cander
Prof. Dr. Başar Cander

Cander, “Salgınlarla mücadele çantası, bu konuda farkındalığı az olan insanların hızlı adapte olmasını sağlar. Dezenfektan ürünlerinin kullanımını kolaylaştırır ve yaygınlaştırır” dedi.

Yeni Şafak'a açıklamalarda bulunan Cander, "Çantada dezenfektan, kolonya, ateşölçer, ateşdüşürücü antiviral ilaçlar, su-sabun, kişisel bakım eşyaları, havlu, maske, varsa düzenli kullanılan ilaçlar, temiz kıyafet ve eldivenin bulunması büyük önem taşıyor. Korunma tedbirleri kapsamında bu ürünlerin çantada yer alması, bittikçe de yenilenmesi gerekiyor" uyarısında bulundu.

Dezenfektan
Kolonya
Ateşölçer
Ateşdüşürücü antiviral ilaçlar
Su-sabun
Kişisel bakım eşyaları
Havlu
Maske
Temiz kıyafet
Eldiven
Varsa düzenli kullanılan ilaçlar

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >