Koronavirüs geçirenlere de ikinci doz hakkı verildi

Arşiv
Arşiv

Koronavirüs aşılama işlemleri yurt genelinde büyük bir hızla devam ederken hastalığı geçirenlere tek doz olarak vurulması planlanan aşı uygulamasında yeni karar alındı. Bilim Kurulu toplantısı sonrası aşıların artık iki doz olarak uygulanması kararlaştırıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplanan Bilim Kurulu'ndan koronavirüs geçirenlere uygulanacak aşılarla ilgili yeni bir karar çıktı. Daha önce koronavirüs geçirenlere tek doz olarak uygulanması kararı alınan aşılar artık iki doz olarak uygulanacak. Bugün yürürlüğe giren karar sonrası aşı randevuları da açıldı.

Aşı kimliği için iki doz isteniyor

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu'nun aldığı karar ile aşı uygulamasında yeni bir yönteme geçildi. Buna göre, koronavirüs geçirip, ilk doz aşısını BioNTech yaptıranlara da artık 2. doz yapılacak. Randevuların açıldığı 2. doz aşıda sırası gelenler aşısını olabilecek.

Avrupa'ya seyahatlerde istenen aşı kimliğinde hastalığı geçirseniz de iki doz aşı olma zorunluluğu var.

Hatırlatma dozu 6 aydan üç aya indirilmişti

Türkiye'de koronavirüse yakalanarak, hastalığı geçirenlerde 6 ay sonra uygulanan aşı geçtiğimiz günlerde 3 aya düşürülmüştü. Geçtiğimiz hafta yapılan Bilim Kurulu sonrası Bakan Koca hatırlatma dozuyla ilgili olarak "Bildiğiniz gibi hastalığın üzerinden 6 ay geçtikten sonra aşı hakkı tanımlanıyordu. Bugünden itibaren bu süre 3 aya indirildi" ifadelerini kullanmıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >