Koronavirüs, internet kullanımını değiştiriyor: Masaüstü platformlar tercih edilmeye başlandı

Koronavirüs
Koronavirüs

Yapılan araştırmalar, koronavirüsün internet kullanımı büyük ölçüde değiştirdiğini gösteriyor.

SimilarWeb ve Apptopia raporları, mobil uygulamaların yanı sıra masaüstü web sitelerinin tercih edilmeye başlandığını gösteriyor.

İnsanlar artık 'sosyalleşme' amaçlı Google Duo ve benzer uygulamalarla görüntülü görüşüyorlar.

New York Times'ın yayınladığı yeni rapor, koronavirüsün internet kullanımını nasıl değiştirdiğini gösteriyor. Salgın nedeniyle evden çıkamayan milyonlarca kişi sinema salonları, restoranlar ya da kafeler kapalıyken 'evde sosyalleşmeye' çalışıyor. Bu da büyük ölçüde internet üzerinden 'sanal' yöntemlerle oluyor. Araştırma her ne kadar Amerika Birleşik Devletleri'nin sonuçlarını baz alsa da dünya genelinde de durum pek farklı değil.

İstatistiklerde de görülebildiği gibi masaüstü uygulama tarafında web sitesi kullanımı önemli oranda artıyor.
İstatistiklerde de görülebildiği gibi masaüstü uygulama tarafında web sitesi kullanımı önemli oranda artıyor.
Eğlenmek istiyoruz ve telefonlarımızdan uzaklaşıyoruz.

Masaüstünde Facebook, Netflix ve YouTube kullanımı önemli oranda artmış. Hatta Facebook %27 ile en yüksek artışın gerçekleştiği mecra.

Masaüstü web sitesi kullanımı artıyor

Mobil uygulama tarafında Facebook ve Netflix'te çok

küçük artışlar var. Ancak YouTube ise %4.5 gerilemiş. Yani insanlar aslında bu süreçte YouTube'u mobilden izlemek yerine masaüstünden izlemeyi tercih ediyor denebilir. SimilarWeb ve Apptopia'nın raporladığı sonuçlar, 21 Ocak - 24 Mart arasını kapsıyor. Önümüzdeki günlerde istatistiklerin farklı oranda değilmesi söz konusu olabilir.

Neredeyse tüm halka açık noktaların kapanmasının ardından Amerikalılar Netflix ve YouTube gibi video platformlarında eğlence aramaya ve Facebook'ta sosyalleşmeye çalışıyor. Son birkaç yıl bu hizmetlerin mobil versiyonları çok hızlı büyümüştü. Fakat şu anda masaüstünün tercih edilme oranında önemli bir artış var.

Google Duo, Nexdoor ve Houseparty gibi uygulamalar görüntülü görüşmeler için epey yoğun kullanılıyor.
Google Duo, Nexdoor ve Houseparty gibi uygulamalar görüntülü görüşmeler için epey yoğun kullanılıyor.
Sosyal uzaklığın artmasıyla çoğunlukla görüntülü sohbet yoluyla bağlantı kurmanın yeni yollarını arıyoruz.

Google Duo, Nexdoor ve Houseparty gibi uygulamaların kullanımında büyük bir artış var. Geleneksel sosyal medya siteleri büyümeye devam ederken; sadece mesajlaşmayla yetinmeyen kullanıcılar grup görüntülü görüşmelerle sosyalleşmeye çalışıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >