Koronavirüs salgını nedeniyle sosyal medya kullanımı artmaya devam ediyor

Sosyal medya
Sosyal medya

Sosyal platformlar, 'izolasyon' nedeniyle çok fazla tercih ediliyor.

İstatistikler, yüz milyonlarca kişinin 'sosyalleşme' amacıyla bu platformları tercih ettiğini gösteriyor.

Sosyal medya kullanımının en fazla arttığı yaş grubu ise 18-24. Bu yaş aralığındakiler, koronavirüsten önceki sürece göre %58 oranında bu platformları daha fazla kullanıyorlar.

Geçtiğimiz dönemlerde de sıklıkla bahsettiğimiz gibi dünya genelinde yüz milyonlarca kişi koronavirüs salgını nedeniyle sosyal izolasyonun gerekliliklerini yerine getiriyor. Evden çıkmayan; teması azaltan ve hijyen tedbirleri alan insanlar, 'sosyalleşme' ihtiyacı ise şu ana kadar hiç olmadığı kadar sosyal mecralar üzerinde gidermeye çalışıyor. Hemen her sosyal ağda yer alan görüntülü görüşme özelliği ise en çok tercih edilen özelliklerin başında geliyor.

Dünyanın en fazla tercih edilen sosyal platformu 2.4 milyarı aşkın aktif kullanıcısıyla Facebook. Hemen ardından YouTube ve WhatsApp geliyor.
Dünyanın en fazla tercih edilen sosyal platformu 2.4 milyarı aşkın aktif kullanıcısıyla Facebook. Hemen ardından YouTube ve WhatsApp geliyor.

En büyük pay Facebook, YouTube ve WhatsApp'ta

We Are Social ve Hootsuite'in ortaklaşa yayınladığı yeni rapor ise, son birkaç aydır evlerinde kalmak zorunda olan insanlar için sosyal medya kullanımının ne oranda arttığını gösteriyor. Öncelikle raporların Nisan2020'de hazırlandığını belirtmekte yarar var.

Dünyanın en fazla tercih edilen sosyal platformu Facebook.

Koronavirüs ile birlikte sosyal izolasyon, çevrimiçi kalma oranını artırdı.
Koronavirüs ile birlikte sosyal izolasyon, çevrimiçi kalma oranını artırdı.

Dünyanın en fazla kullanılan sosyal platformlarının başında Facebook ve YouTube geliyor. Aylık aktif kullanıcı sayıları ise sırasıyla 2.4 milyar ve 2 milyar. Bunun dışında liste WhatsApp, Facebook Messenger, WeChat, Instagram şeklinde devam ediyor. Ayrıca Snapchat, Twitter ve Pinterest de listede kendine yer buluyor. Araştırmalara göre aktif sosyal medya kullanıcı sayısı toplamda 3.81 milyarı buluyor. 2020'de 304 milyon yeni kullanıcı sosyal medya platformlarına katılırken kullanıcıların %99'luk kısmının (3.76 milyar) mobil cihazlar aracılığıyla sosyal medyaya eriştiğini belirtmek gerekiyor.

Ayrıca yaşa aralıklarına bağlı olarak sosyal medya kullanımında çok büyük artış var. En büyük artışın gerçekleştiği yaş aralığı ise 16-24. Bu skaladaki kişiler eskiye oranla sosyal medya uygulamalarını %58 oranında daha fazla kullanıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >