Koronavirüs: Spor karşılaşmaları erteleniyor, sınır kapıları kapanıyor

Arşiv
Arşiv

Koronavirüs'e dair sevindirici bir gelişme yaşandı. ABD ordusu aşı ile ilgili olumlu sinyaller verdi. Öte yandan İkinci bir yolcu gemisinde daha koronavirüse rastlandı.

Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 497'ye, toplam aktif vaka sayısı ise 41 bin 116'ya yükseldi.

Salgın şu ana dek 97 ülke ve iki uluslararası taşıtta görüldü.

145 kişinin hayatını kaybettiği İran sonunda ülke içerisinde seyahat kısıtlamaları uygulamaya başladı. Buna göre, 17 eyalete giriş ikinci bir emre kadar yasaklandı.

Öte yandan Tahran Milletvekili Fatma Rehber, yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

İtalya'da da hükümet ortağı Demokrat Partili yetkili Nicola Zingaretti sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada koronavirüse yakalandığını duyurdu.

ABD'nin Kaliforniya eyaleti açıklarındaki 3 bin 500 kişilik dev yolcu gemisinde yapılan testlerde 21 kişide yeni tip koronavirüs tespit edildi.

Erbil'de ilk kez koronavirüse rastlandı. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde daha önce 8 kişide koronavirüs tespit edilmişti.

Irak yönetimi pazar gününden itibaren İran ile sınır kapılarını yolcular için kapatma kararı aldı.

Suudi Arabistan makamları, yeni tip koronavirüs nedeniyle kalabalık izleyici katılımı olan tüm spor karşılaşmalarını askıya alma kararı aldı.

Koronavirüs aşı çalışması başlatan ABD ordusu, aşıyı farelerde denemeye başladı. Maymun gibi primatlara da uygulandıktan sonra aşının insanlar üzerinde denenmesi bekleniyor.

ABD'de ise toplam vaka sayısı 335'e, yaşamını yiyirenlerin sayısı 17'ye yükseldi.

En son 28 ölümün kaydedildiği Çin'de salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 30'e yükseldi.

Türk Hava Yolları (THY) ise yeni tip koronavirüs salgını için alınan önlemler kapsamında uçaklarında, uluslararası otoriteler tarafından kabul görmüş ve etkisi kanıtlanmış dezenfeksiyon işlemleri uygulandığı duyurdu.

Fransa'nın Soissons kentinde yaşayan 64 yaşındaki Halil Bıçkı koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Öte yandan yaşamını yitirenlerin sayısının 9'a yükseldiği Fransa'da Ligue 1'de oynanacak Strasbourg-Paris Saint-Germain maçı yeni tip salgın nedeniyle ertelendi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >