Koronavirüs tedbirleri hava kalitesini artırdı: Uludağ, İstanbul'dan göründü

Uludağ İstanbul'dan cam gibi görünüyor
Uludağ İstanbul'dan cam gibi görünüyor

Koronavirüs salgını kapsamında vatandaşlara yapılan 'Evde Kal' çağrıları ve hafta sonları ilan edilen sokağa çıkma yasakları, hava kirliliğinin azalmasına neden oldu. Özellikle nüfusun en kalabalık olduğu şehir İstanbul'dan, Uludağ'ın görünmesi hava kirliliğinin azaldığının en büyük kanıtı olarak nitelendirildi.

İçişleri Bakanlığı'nın aldığı karar doğrultusunda koronavirüsle mücadele kapsamında uygulanan 48 saatlik sokağa çıkma yasağı gece saat 00.00 itibariyle başladı. Yasağın uygulanmasıyla birlikte hava ve deniz trafiği büyük ölçüde azaldı, kentin hava kirliliği de azaldı. Hava kirliliğinin azalmasıyla birlikte, Bursa'da bulunan Uludağ'ın net bir şekilde görüldüğü kareler büyük ilgi gördü.

Fosil yakıt kullanımı büyük oranda düştü

Ülkemizde 1.769 kişinin koronavirüsten hayatını kaybettiği salgının ardından birçok vatandaşın eve kapanması sonucu hava kalitesinde gözle görülür bir iyileşme olduğu görüldü. Özellikle mega kent İstanbul'da oluşan trafik yoğunluğunun azalmasıyla hava kalitesi ciddi oranda iyileşti. Özellikle toplu taşıma ve özel araç kullanımının azalması ve fabrika üretimlerinin düşmesi nedeniyle fosil yakıt kullanımı büyük oranda düştü.

İstanbul'da hava kirliliği yüzde 30 azaldı
İstanbul'da hava kirliliği yüzde 30 azaldı

Hava kirliliği 10 günde yüzde 30 azaldı

  • Bütün bu etkenlere bağlı olarak hava kalitesi arttı, İstanbul'da 10 gün içinde hava kirliliği yüzde 30 azaldı.Vatandaşlar, virüsün ardından yetkililerin evde kalın çağrılarına kulak verirken İstanbul'dan Uludağ'ın cam gibi göründüğü görüntüler sosyal medyada büyük ilgi gördü.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >