Koronavirüs tedbirlerini alan 47 havalimanı daha uçulabilir sertifikası aldı

Arşiv
Arşiv

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu havalimanlarında COVID-19'a karşı tüm tedbirlerini alındığını belirterek "Daha önce sertifikasını alan 6 havalimanına ek olarak bugün itibariyle 47 tane havalimanı daha sertifika almaya hak kazandı" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Havalimanları COVID-19'a karşı tüm tedbirlerini alıyor. Daha önce sertifikasını alan 6 havalimanına ek olarak bugün itibariyle 47 tane havalimanı daha sertifika almaya hak kazandı. 53 havalimanı artık salgına karşı önlemlerle donatılarak, güvenli bir şekilde vatandaşımıza hizmet verecek" dedi.

"Toplamda 53 havalimanı tescil aldı"

Program kapsamında bilgilendirme ve denetimlerin Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yapıldığını ve ilk etapta tüm şartları karşılayan havalimanının sertifikasını aldığını hatırlatan Bakan Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

"Havalimanları COVID-19'a karşı tüm tedbirlerini alıyor. Bildiğiniz gibi yeni normalleşme sürecinde İstanbul, Sabiha Gökçen, Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Antalya ve Trabzon olmak üzere 6 havalimanının sertifikasyon sürecini tamamlayarak, 1 Haziran'da iç hat ucuşlarımızı başlatmıştık. Daha önce sertifikasını alan 6 havalimanına ek olarak bugün itibariyle 47 tane havalimanı daha uçulabilir sertifikası almaya hak kazandı. Toplamda 53 havalimanımızın artık COVID-19 salgınına karşı tüm tedbirleri aldığı tescillendi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >