Koronavirüs ve grip birleşirse ne olur?

Arşiv
Arşiv

İngiltere'de yapılan yeni bir araştırmaya göre, koronavirüsü orta ve şiddetli semptomlarla geçiren kişilerin aynı anda grip geçirmesi halinde ölüm risklerinin ikiye katlandığı ortaya çıktı.

İngiltere’de devlete bağlı Kamu Sağlığı Kurumu (PHE), 20 Ocak ve 25 Nisan tarihlerinde Birleşik Krallık'ta hem koronavirüs hem de grip için test edilen yaklaşık 20 bin kişinin verilerini inceledi.

Çift enfekte ölüm riskini artırıyor

  • Çalışmada 58 kişinin hem koronavirüs hem de grip enfeksiyonuna aynı anda sahip olduğu tespit edildi. Araştırmacılar, her iki hastalığı olan kişilerin sayısı az olsa da, çift-enfekte olanlarda ölüm riskinin genel nüfusa kıyasla yaklaşık altı kat (5,92) daha fazla olduğunu açıkladı.

Uzmanlar, çift enfeksiyonu olan kişilerin yüzde 43'ünün, sadece COVID-19 için pozitif olanların yüzde 27'sinin hayatını kaybettiğini belirtti. Grip için ise ölüm oranı yüzde 4,8 olarak açıklandı. Bununla birlikte araştırma ekibi testler tüm popülasyona değil, en hasta insanlara yönelik olduğu için, çalışmadaki ölüm oranlarının çok daha yüksek olabileceğine dikkat çekti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >