Koronavirüs ve immün plazma tedavisi SGK kapsamına alındı

Arşiv
Arşiv

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), koronavirüs gibi pandemilerin bakım hizmeti ve immün plazma tedarik ve uygulamalarını SGK geri ödeme kapsamına aldı. Böylece özel hastanelerin de aralarında bulunduğu pandemi hastanelerindeki tüm tedaviler ve ilaçlar için SGK geri ödeme yapacak.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ ile koronavirüs gibi pandemilerin tedavisi ve Türkiye'de koronavirüse karşı tedavi amaçlı kullanılma olasılığı her geçen gün artan immün plazma tedarik ve uygulamasını Hizmet Başı İşlem Puan Listesi'ne ekledi.

Yoğun bakımlar da SGK kapsamına alındı

Yine aynı düzenlemede Erişkin-Çocuk Yoğun Bakım Hizmetleri içinde pandemi bakım hizmeti, birinci, ikinci ve üçüncü basamak yoğun bakımlar da SGK kapsamına alındı.

Ayrıca yine Resmi Gazete'de yer alan Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu kararına göre, pandemi ve immün plazma tedarik ve uygulamasında kullanılacak ilaçlar da SGK geri ödeme kapsamına alındı.

Karşılanan yoğun bakım ücretleri iki kat artırıldı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sağlık Uygulama Tebliği'nde (SUT) yapılan düzenlemeyle karşılanan yoğun bakım tedavi ücretlerinin iki katına çıkarıldığını duyurdu.

Bakan Selçuk, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni SUT ile yeni koronavirüs tedbirleri kapsamında birçok iyileştirme yapıldığını açıkladı.

"Her koronavirüs hastası için hastaneye 660 TL verilecek"

  • Yeni düzenlemeyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Bakan Selçuk, “Bu süreçte yatarak tedavi gören her bir hastamıza sağlık hizmeti sunan profesyoneller için koruyucu ve bulaşı önlemeye yönelik yüksek maliyet oluşturan bakım hizmetlerini geri ödeme kapsamına aldık. Yeni koronavirüs tanısı konulan her hastamız için hizmet veren hastanelerimize de günlük 660 lira ödeyeceğiz. Böylece koronavirüs tanısı konulmuş hastalarımızın tedavisi için hastanelerimize özel bir destek vermiş olacağız.” dedi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >