Koronavirüs 'Yavru Vatan'a da sıçradı

Arşiv
Arşiv

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Sağlık Bakanı Ali Pilli, Almanya’dan ülkeye gelen 65 yaşındaki bir turiste koronavirüs (Kovid 19) tespit edildiğini açıkladı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) bir Alman turistte koronavirüs tespit edildi. Sağlık Bakanı Ali Pilli, Alman turistle birlikte gelen 30 turistin de karantina altına alındığını açıkladı. İsmi açıklanmayan Alman turistin kaldığı otelin de karantina altına alınabileceği belirtiliyor.

Kıbrıs Rum Kesimi'nde de tespit edilmişti

Dün Güney Kıbrıs Rum Kesimi Sağlık Bakanlığı, ülkede 2 kişide koronavirüs tespit edildiği duyuruldu. Virüs tespit edilen kişilerden birinin 25 yaşında olduğu ve yakın zamanda İtalya’dan geldiği, diğerinin ise İngiltere’den geldiği ve 64 yaşında olduğu belirtildi.

KKTC uçuş kısıtlaması getirmişti

KKTC Sağlık Bakanlığı, korona salgınıyla ilgili alınan önlemler kapsamında salgının yoğun olarak görüldüğü bazı yüksek riskli ülkelerden KKTC’ye uçuş kısıtlamaları kararı aldığını açıklamış, 28 Şubat 2020'den itibaren İran ve Çin’den, 29 Şubat'tan itibaren de Irak, Güney Kore ve İtalya'dan KKTC’ye yolcu kabul edilmeyeceği duyurulmuştu.

  • Bu kısıtlamanın dışında tutulacak KKTC vatandaşları ise Irak, İran, İtalya, Güney Kore ve Çin'den ülkeye gelirken Türkiye'de yolcu bilgi formu dolduracak ve sağlık kontrolünden geçirileceği, bu değerlendirme sonucunda riskli bulunanların Türkiye'de 14 gün süre ile karantinaya alınabileceği açıklanmıştı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >