Koronavirüse karşı kullanılan ilacın test sonuçları belli oldu

Arşiv
Arşiv

ABD'li bilim insanları yaptıkları araştırmalar sonucunda 'Remdesivir' adlı anti-viral ilacı kullanan koronavirüs hastalarının 'plasebo' adlı ilacı kullanan hastalara kıyasla yüzde 31 oranında daha hızlı iyileştiğini belirtti.

Beyaz Saray Kovid-19 ile Mücadele Görev Gücü Üyesi ve ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci, Beyaz Saray'da düzenlenen basın toplantısında yapılan test çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Yüzde 31 oranında daha hızlı iyileşme sağlıyor"

Fauci, yapılan uluslarası araştırmalara göre Amerikan Gilead ilaç şirketinin ürettiği 'Remdesivir' adlı anti-viral ilacı alan Kovid-19 hastalarının 'plasebo' alan hastalara kıyasla yüzde 31 oranında daha hızlı iyileştiğini belirtti. Fauci, "Yüzde 31'lik bir rakam, bitirici yüzde 100'lük bir sonuca göre çok yüksek sayılmasa da ilacın bu virüsü engellediğine dair oldukça önemli bir deliller taşımaktadır" dedi.

Remdesivir kullanan hastalarda ölüm oranı daha düşük

  • Öte yandan Remdesivir ilacı alan hastalarda görülen ölüm oranının yüzde 8 olduğunu ve bu rakamın yüzde 11,6 aralarındaki "plasebo" alan hastalara göre kısmen daha düşük olduğunu ifade eden Fauci, Remdesivir'in Kovid-19 bağlantılı ölüm oranlarına yaptığı etkinin daha fazla analiz edilmesi gerektiğini vurguladı.

Yapılan klinik testlerde alınan sonuçların "oldukça iyi haberler" taşıdığını kaydeden Fauci, ilgili firma ve araştırmacıların artmasıyla söz konusu ilacın daha da geliştirileceğini belirterek, "Bu ilaç, Kovid-19 virüsünü tedavi etme kabiliyetine ulaşmamızın kapılarını aralıyor" ifadelerini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >