Koronavirüsü fırsata çevirmek isteyen İngiliz siyasetçiden 2020 Olimpiyatları atikliği

Arşiv
Arşiv

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve bütün dünyayı etkisi altına alan koronavirüs gündeme 2020 Tokyo Olimpiyatlarını getirdi. İngiliz siyasetçi Shaun Bailey, "Salgın göz önüne alındığında eğer gerekirse 2020 Olimpiyatlarını Londra'da gerçekleştirebiliriz." dedi. Tokyo Valisi ise bu sözlere tepki gösterdi, "Bu teklif çok yakışıksız." yorumunda bulundu.

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs, Japonya'da en az 85 kişide tespit edildi ve 1 kişi hayatını kaybetti.

Japonya Yokohama Limanı'nda karantinaya alınan ve tahliyelerin sürdüğü Diamond Princess adlı gemi ise, Dünya Sağlık Örgütü tarafından "uluslararası" olarak değerlendiriliyor. Diamond Princess'te de bugüne dek 621 vaka tespit edildi, 2 kişi hayatını kaybetti.

Londra belediye seçimleri adayı, muhafazakar siyasetçi Shaun Bailey ise tepki çeken bir açıklama yaptı. Bailey, "Salgını göz önüne aldığımızda, eğer gerek görülürse 2020 Olimpiyatlarını Londra'da yapabiliriz." dedi.

Bu açıklamaya Tokyo Valisi Yuriko Koike çok sert tepki gösterdi. Koike, "Bu yapılan öneri, oldukça yakışıksız." ifadelerini kullandı.

2020 Olimpiyat Oyunları

  • 7 Eylül 2013 tarihinde Buenos Aires'te yapılan 125. IOC oturumunda Tokyo ev sahibi şehir olarak ilan edildi. Tokyo aynı zamanda 1964 Yaz Olimpiyatları'na da ev sahipliği yapmıştı.
  • Buenos Aires'te yapılan oylama üç bölüm sürmüştü. Birinci bölümde, Tokyo 42, İstanbul ve Madrid ise 26′şar oy almıştı. Bu nedenle Tokyo ikinci tura geçmeye hak kazanmış, İstanbul ve Madrid eşit durumda oldukları için aralarında tekrar oylama yapılmıştı. Bu oylamada ise İstanbul Madrid'i 45'e karşı 49 oyla geçerek ikinci tura yükselmişti.
  • Son oylamada, Tokyo'nun aldığı 60 oya karşı İstanbul'un 36 oyda kalmasının ardından oyunlara ev sahipliği yapma hakkını Tokyo kazanmıştı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >