Koronavirüsün merkezi Avrupa'dan gelenler 14 gün kuralını dinlemedi: Gece kulüpleri tehlike saçıyor

Koronavirüse rağmen gece kulüplerinin hala açık olmasına tepki yağıyor
Koronavirüse rağmen gece kulüplerinin hala açık olmasına tepki yağıyor

Türkiye koronavirüs sebebiyle diken üstünde. Vaka sayısı 6'ya yükseldi. Bu vakaların hepsi yurt dışından dönenler olarak belirlendi. Sağlık Bakanlığı yurt dışından dönenlerin 14 gün kuralına uymaları için defalarca kez uyarmıştı. Avrupa'dan gelenler karantina süresini dikkate almadan toplumun içerisine karıştı. Almanya, İspanya, İtalya ve Fransa gibi ülkelerden dönen birçok ünlünün gece kulüplerinde görülmesine tepki yağdı. Sağlık Bakanlığının 'toplu ortamlardan kaçınılmalı' çağrısını hiçe sayarak başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere birçok şehirlerde gece kulüplerinin açık durumda olması toplum sağlığını tehlikede olduğunu gözler önüne serdi.

Dünyayı saran koronavirüs salgınında özellikle Avrupa ülkelerinde bilanço gün geçtikçe ağırlaşıyor. Dünya Sağlık Örgütü'nün 'salgının merkezi artık Avrupa'dır açıklamasının ardından birçok ülke Avrupa'ya yönelik tedbirlerini arttırdı.

Koronavirüs sebebiyle Türkiye'den Avrupa'ya uçuşlar durduruldu

Bilindiği üzere Türkiye, koronavirüsün her geçen gün yayıldığı Almanya, Fransa, İspanya, Norveç, Danimarka, Belçika, Avusturya, İsveç, Bulgaristan ve Hollanda'ya uçuşlar 17 Nisan'a kadar durdurdu.

Kendilerini 14 gün evde izole etmeleri gerekiyor

Sağlık Bakanlığı, Avrupa ülkelerinin koronavirüs konusundaki tedbirleri çok geç aldığını vurgulayarak, "Yurt dışına giden kişilerin dönüşlerinde 14 gün kendilerini evde izole etmelerini, zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamalarını, riskli vatandaşlarımızın 60-65 yaş üstündekilerin, altta riskli bir hastalık durumu olmasa bile mümkün mertebe dışarı çıkmamalarını, kalabalık ortamlara girmemelerini istiyoruz. Çünkü, yaşlılar için daha risk oluşturduğunu biliyoruz" açıklamasını yapmıştı.

Toplum sağlığı tehlikeye atıldı

Sağlık Bakanlığı'nın uyarılarına rağmen Avrupa'dan gelen bazı ünlülerin 'karantina' uyarısını dikkat almadığı görüldü. Gece kulüplerinde fotoğraflar paylaşan ünlüler, toplum sağlığını da tehlikeye attı.

Gece kulüpleri açık olmasına tepki üstüne tepki

Toplu etkinliklerin yapılmaması konusunda uyarılara rağmen özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi şehirlerde gece kulüplerinin açık durumda olması ise tepki çekiyor.

Salgının kolayca yayılmasına imkan

Çok sayıda insanın bir araya geldiği söz konusu gece kulüplerinin hijyenik olmadığı ve virüsün kolayca yayılabilmesine imkan tanıdığı biliniyor.

Birçok ülkede gece kulüpleri kapatıldı

Dünyanın birçok ülkesinde AVM'ler dahil olmak üzere kafeler, sinemalar ve gece kulüpleri koronavirüs önlemleri çerçevesinde kapatılıyor. Benzer bir uygulamanın Türkiye'de de alınabileceği ifade ediliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >