Köy boşaltıldı 2 kişi gözaltına alındı

Siirt Aktaş köyü
Siirt Aktaş köyü

Siirt’in Aktaş köyünde varilden klor gazı sızıntısı olduğu iddia edilmiş, 109 kişi etkilenmişti. Sabah erken saatlerinde görüntülenen köyde birkaç yaşlı kadından başka kimse kalmadı. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

Siirt’in Aktaş köyünde dün bulunan bir varilden klor gazı olduğu iddia edilen sızıntıdan 109 kişi etkilenmişti. Sabah erken saatlerinde görüntülenen köyde birkaç yaşlı kadından başka kimse kalmadı.

Köylüler şehir merkezlerinde bulunan yakınlarının yanına nakledildi.

Yetkililerden alınan bilgilere göre, varilin incelenmek üzere gece saatlerinde köyden götürüldüğü belirtilirken, köyde bulunan vatandaşların da önce Kezer mesire alanına nakledildiği, daha sonra şehir merkezinde yakınlarının yanına gönderildiği belirtildi.

Siirt Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan vatandaşların genel durumlarının da iyi olduğu belirtilerek, klor gazından etkilenme olayının eski bir varille temastan kaynaklandığı ve 200 ile 300 kilogram ağırlığında olduğu tahmin edilen varilin su çözeltilerinde kullanıldığı iddia edildi.

Siirt’te 109 kişinin etkilendiği varil olayına ilişkin 2 köylü gözaltına alındı.Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, "11 Eylül 2017 günü akşam saatlerinde Siirt merkez Aktaş köyünde meydana gelen klor gazı sızıntısı sonucu 109 kişi zehirlenme şikayeti ile Siirt Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştır. Olayın öğrenilmesiyle birlikte tüm ilgili kurumlar harekete geçirilerek, Aktaş köyünde gerekli tedbirler alınmıştır. Yapılan inceleme ve araştırma sonucu, köy halkından C.Ç., C.C., A.K. isimli şahıslar Kurtalan İlçe Belediyesinin su deposu mevkiinde buldukları klor tankını alarak köye getirdikleri ve merak sonucu vanasını açtıkları anlaşılmıştır. Vanası açılan tanktan yayılan klor gazından kısa sürede köy sakinleri etkilenmiştir. Tedbir amaçlı tahliye edilen köylüler saat 01.00 sıralarında tekrar köylerine dönmüşlerdir. Şüpheliler C.Ç. ve A.K. yakalanmış olup, C.C.’ye ulaşılmaya çalışılmaktadır. Konu ile ilgili Siirt Cumhuriyet Savcılığınca başlatılan soruşturma devam etmektedir" denildi.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >