Koyun yetiştiriciliğinden yılda 400 bin lira kazanıyor

Koyun
Koyun

Zonguldak'ta hobi olarak Romanov cinsi koyunlar yetiştirmeye başlayan Suat Karakaş, zaman içerisinde sayıları 500'ün üzerine çıkan koyunları ülkenin dört bir yanına satıyor.

Şehir yaşamından uzaklaşmak isteyen Suat Karakaş, köyde hobi olarak Romanov cinsi koyunlar yetiştiriyor. Yetiştirdiği koyunları Zonguldak'tan Türkiye'nin dört bir yanına satıyor.

Uzun yıllar müteahhitlik yapan Karakaş eli ve 2 çocuk babasıdır. Karakaş, 6 yıl önce Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova beldesi Yukarı İhsaniye köyüne ev yapmaya karar verdi.

Hobi olarak yetiştirdiği koyunların sayısı 6 yılda 500'ün üzerine çıktı.

Çiftlikte kanatlı hayvanlar için 150 metrekarelik kümes alanı da oluşturan Suat Karakaş, istihdam ettiği 4 kişiyle birlikte yüksek doğum oranıyla tanınan koyunların bakımını yapıyor.

Kentte geçen yıl vergi sıralamasında ilk 100'ün içerisine giren Karakaş, 2 bin ila 2 bin 500 liradan alıcı bulan koyunlarından yıllık yaklaşık 400 bin lira ciro elde ediyor.

Türkiye'de Romanov cinsi koyunların çok fazla olmadığını dikkati çeken Karakaş, gelecekte ilginin artacağını ve bu koyun cinsine yatırım yapılacağını ileri sürdü.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >