KPSS tercihleri ne zaman başlayacak?

ÖSYM
ÖSYM

KPSS sınavına girerek kamu kurumlarında görev almak isteyen binlerce vatandaşın beklediği KPSS sınav sonuçları geçtiğimiz haftalarda açıklanmıştı. Adaylar yapacakları tercih ve kurumları araştırmaya devam ederken, merak edilen konuların başında tercihlerin başlayıp başlamadığı geliyor. KPSS lisans tercihleri ne zaman başlayacak? İşte tüm detaylar...

5 Ağustos tarihinde gerçekleşen KPSS, yapılan Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) sınavı ile son bulmuştu. Kamu kurumlarında görev almak isteyen binlerce vatandaşın merakla beklediği 2018 KPSS sınav sonuçları ise geçtiğimiz haftalarda açıklanmıştı.

KPSS tercihleri ne zaman başlayacak tercih kılavuzu ne zaman yayınlanacak?

Sonuçların açıklanmasının ardından adaylar şimdi de KPSS tercihlerinin ne zaman ve nasıl yapılacağını merak ediyor. KPSS tercihleri ne zaman başlıyor? Tercih kılavuzu ne zaman yayınlanacak? Tüm detaylar bu haberde...

KPSS Lisans (Alan Bilgisi) birinci gün 28 Temmuz, KPSS Lisans (Alan Bilgisi) ikinci gün 29 Temmuz, KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) oturumu ise 5 Ağustos'ta düzenlenmişti.
KPSS Lisans (Alan Bilgisi) birinci gün 28 Temmuz, KPSS Lisans (Alan Bilgisi) ikinci gün 29 Temmuz, KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) oturumu ise 5 Ağustos'ta düzenlenmişti.

Kpss tercihleri ne zaman başlayacak?

2018 yılında gerçekleştirilen KPSS tercihleri ile ilgili henüz ÖSYM tarafından bir duyuru yayınlanmadı. Ancak ÖSYM'nin resmi sitesinden yakın zamanda tercih kılavuzu yayınlaması sınav sonuçlarını öğrenen adaylar tarafından bekleniyor. Sonuçlarını kısa süre öğrenen vatandaşlar tercihlerin başlayacağı tarihi merakla bekliyor.

Sınav sonuçları nasıl öğrenilir?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından 2018-Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) lisans (genel yetenek-genel kültür, eğitim bilimleri, alan bilgisi) ve öğretmenlik alan bilgisi testi (ÖABT) sonuçları açıklandı. Adaylar, sonuçları ÖSYM'nin internet adresinden öğrenebilecek.

  • SINAV SONUCU İÇİN BURAYA TIKLAYIN
  • Adaylar, sınav sonuçlarına ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ulaşabilecek.

Bazı vatandaşlar geç kaldıkları için sınava alınmamış ve ülke gündeminde uzunca bir süre konuşulmuştu.
Bazı vatandaşlar geç kaldıkları için sınava alınmamış ve ülke gündeminde uzunca bir süre konuşulmuştu.

KPSS tercihleri nasıl yapılacak?

KPSS tercih işlemleri, ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr internet sitesinden yapılacak. Aday işlemleri sistemine, T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile giriş yapıldıktan sonra işlem gerçekleştirilebilecek.

KPSS 2018 tercihi yapacak adaylardan; ortaöğretim mezunlarının KPSS P94, ön lisans mezunlarının KPSS P93 ve lisans mezunlarının da KPSS P3 puanına sahip olması gerekiyor.

Sistem üzerinden tercih listesini oluşturan adaylar, tercih ücretini de ödeyerek işlemlerini tamamlayabilecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >