Kraliçe Elizabeth, ABD Başkanı Biden’ı ağırlayacak

Kraliçe Elizabeth
Kraliçe Elizabeth

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in Haziran'da yapılması planlanan G7 zirvesi öncesi ABD Başkanı Joe Biden’ı Buckingham Sarayı'nda ağırlayacağı öne sürüldü. Ziyaret gerçekleşirse Biden, Kraliçe'nin ağırlayacağı 13'üncü ABD başkanı olacak.


İngiltere basınında yer alan haberlerde, İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in Haziran’da yapılması planlanan G7 zirvesi öncesi ABD Başkanı Joe Biden'ı İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Buckingham Sarayı’nda ağırlayacağı öne sürüldü.

İngiliz basını, Kraliçe ve Biden arasındaki zirve öncesi ön görüşmeye Galler Prensi, Cornwall Düşesi ve Cambridge Dükü ve Düşesi’nin katılacağını belirtti.

İki yılın ardından ilk

Buckingham Sarayı tarafından Biden ve Kraliçe arasında planlanan ön görüşmeye ilişkin herhangi bir açıklama ise yapılmadı.

İngiltere, koronavirüs salgını nedeniyle yaklaşık iki yılın ardından ilk yüz yüze G7 zirvesinin Haziran’da ülkenin güneybatısında yer alan Cornwall'da yapılacağını duyurmuştu.

Kraliçeyle görüşen 13. ABD başkanı olacak

Kraliçe’nin en son görüştüğü ABD başkanı, Donald Trump’tı. İkili, 2019 yazında bir araya gelmişti.

Joe Biden, ocak ayında başkanlık görevini devraldı ve İngiltere Kraliçesi ile görüşme yapacak 13’üncü Amerikan başkanı olacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >