Kraliyet kurallarına yakından bakalım: Kraliçe ne yaparsa onu yapmak zorundasınız

Kraliyet'in kendi içerisinde oldukça farklı ve ağır kuralları mevcut.
Kraliyet'in kendi içerisinde oldukça farklı ve ağır kuralları mevcut.

İngiliz Kraliyeti'nin bugünlere gelmesinde şüphesiz Kraliçe Elizabeth'in etkisi çok büyük. Anca monarşinin oldukça ağır yükleri var. Kraliyet çok fazla kural ile yönetiliyor. Özellikle Kraliçe'ye bağlı kurallar çok fazla. Elizabeth'ten sonra yemeğe devam etmek bile yasak. Biz de Kraliyet ailesinin kurallarını mercek altına aldık.

Kraliçe Elizabeth uzun yıllardır İngiliz Kraliyeti'nin başında. Birçok ilklere imza atan Kraliçe şüphesiz ülkesini bugünlere taşıyan en büyük etkenlerden birisi. Ancak zor ve katı kuralları olan monarşiyi taşımakta oldukça sıkıntılı. Prenses Diana bu kuralların çoğuna ayak uyduramadığı için dışlanmıştı. Gelin, o kurallara yakından bakalım.

Kraliçe bitirdikten sonra yemeğe devam edilmiyor

Royal yaşam çok fazla kuralı gerekli kılıyor. Yüzyıllarca süren monarşinin kodlarını bir haber altında toplamaya çalıştık. Protokol kurallarına göre Kraliçe ayağa kalktığında herkes kalkmalıdır. Royal ailesine mensupsanız, Kraliçe yemeğini bitirdikten sonra yemeğe devam edemezsiniz. Yemek hızını ayarlamak önemli, yoksa aç kalabilirsiniz.

Kraliçe Elizabeth.

Evlilik kuralları da farklı

Royal evlilikler yasasına göre aile üyeleri evlilik için monarşinin onayını almak zorundalar. Royal gelinlerin buketlerinde mutlaka Mersin çiçeği olmalıdır. Royal ailenin siyasi bir görüşü olamaz. Bu konuda demeç vermezler ve oy kullanmazlar. Seyahat ettiklerinde mutlaka siyah bir takım taşırlar. Meghan Markle ve Kate Middleton.

Prenses Diana ve Prens Charles düğün törenlerinden bir kare.

İki prens aynı anda uçağa binemez

İki prens aynı anda uçağa binemez. George 12 yaşına geldiğinde babası ile ayrı uçaklarda seyahat edecek. Kral Edward III’ten beri kürk giyilmesi yasaklanmıştır. Zaman zaman bu kural yıkılmıştır. Royal kadınları resmi törenlerde şapka takarlar. Saat 18:00’den sonra şapkaların yerini ise tiaralar alır. Fakat sadece evli kadınlar tiara ve taç takabilir.

Prens William ve oğlu Prens George.

Kraliçe Elizabeth ölünce neler olacak?


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >