Kripto paralar rekor tazeledi: Bitcoin 62 bin doları aştı

Arşiv
Arşiv

ABD'nin en büyük kripto para borsalarından Coinbase'nin yarınki Nasdaq'daki halka arzı öncesinde kripto paralar rekor tazeliyor. Bitcoin 62 bin doları aşarken, Ethereum da 2 bin 200 doları zorluyor

ABD'nin en büyük kriptopara borsası Coinbase'in yarın Nasdaq'da işleme açılacak olması öncesinde yatırımcıların kriptoparalara olan ilgisi hızlandı.

Bitcoin fiyatı tarihinin en yüksek seviyesi olan 62.678 dolar seviyesini gördü. Ethererum fiyatı da 2199,87 dolar olan tarihi zirvesini aşarak 2201,76 dolar seviyesine ulaştı.

Analistler, ana akım finans kuruluşlarının kriptoparaları kabullenmeye başlamalarını ve yatırım yapmalarının yüksek getiri arayan yatırımcıları bu piyasaya yönelmek konusunda cesaretlendirdiğini belirtiyorlar.

Coinbase halka arz edilecek

Coinbase yarın 100 milyar dolar değerlemeyle Nasdaq'da halka arz edilecek. Coinbase bu değerleme ile New York Stock Exchange(NYSE) ile Nasdaq'ın toplam değerlerini aştı.

Coinbase çarşamba günü Nasdaq’ta doğrudan halka açılırsa, bu Coinbase’i ABD’deki en büyük kripto para borsası haline getirecek. Bloomberg’in tahminlerine göre, şirketin kurucuları Brian Armstrong ve Fred Ehrsam, 15 ve 2 milyar dolarlık hisselere sahip olacak.

Karını ikiye katladı

Coinbase, geçen hafta yaptığı bir açıklamada, ilk çeyrek kârının 730-800 milyon dolar arasında bir yerde geleceğini açıkladı, bu da şirketin 2020 kârını sadece ilk çeyrekte ikiye katladığı anlamına geliyor. 2021’in ilk üç ayında şirketin toplam gelirinin geçen senenin tamamında elde ettiği 1,3 milyar doları geçmesi bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >