Kristal genç olmak isteyenlerin bilmesi gereken iki kişi: Kemal Sayar ve Rüknettin

Kemal Sayar kendisiyle böyle tanıştırıyor bizi: “Hoş geldiniz. buyurun, işte kalbim. Adımı unuttuğum zamanlarda Rüknettin’im, gövdesi ihlal edilmiş bir yetimim. Şu kapıdan buyurun, az ilerisi kalbim.”

Kemal Sayar'a doktor demekten ziyade 'ruh hekimi' desek daha doğru olur sanırım. Tıp ve edebiyat gibi zor ve belki de zıt olan iki alanda, çok başarılı çalışmalar yapan Sayar'ın kısaca eğitim hayatına değinip daha sonra Rüknettin'in kalbine dokunacağız.

Kemal Sayar, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra, uzmanlığını Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı'nda tamamladı. 2000'de psikiyatri doçenti unvanı aldı ve 2000-2004 yılları arasında Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Psikiyatri AD Öğretim Üyesi oldu.

2002 yılında McGill Üniversitesi'nde Tübitak araştırmacısı olarak ziyaretçi profesör unvanıyla bulundu ve transkültürel psikiyatri ve psikosomatik tıp alanında araştırmalar yaptı. Daha sonra Bakırköy Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde dört yıla yakın bir süre başhekim yardımcısı ve 13. Psikiyatri Kliniği Şefi , dört aylık bir süre de (vekil) başhekim olarak çalıştı. Sayar, şu an Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı başkanı.

Böyle sağlam bir kariyerle beraber insan ruhunu ve kalbin derinliklerini keşfeden Kemal Sayar, elbette ki buna kayıtsız kalamayıp kalemiyle de şifa dağıttı. Yazdığı kitaplardaki karakterler, şiirlerinin temasını oluşturan hisler adeta içimizden geçen duyguları bilerek yazılmış şeylerdi. İnsanı iyi anlamanın açık bir ifadesi olan bu eserleri okuyunca, aklınızdaki sorulara cevap, kalbinizdeki çıkmazlara bir yol bulacaksınız.

Peki kim bu Rüknettin?

Rüknettin, tam da bizi anlatan bir şiirin baş kahramanı. Gözlerinizi kapatarak tanışın onunla. Geyiklerin ağlayarak dolaştığı bir vadiden, size de kuşlar uçursun Rüknettin.




Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >