Kronik ağrılarınıza çözüm bulundu; işte size mucizevi formüller

Hayatınızı çekilmez hale getiren ağrılarınızı doğal yöntemlerle tedavi edebilirsiniz.

Kronik bazı ağrılarınız için sürekli ilaç kullanmak istemiyorsanız bu haber tam size göre… Ağrılarınızdan kurtulmak adına uygulayabileceğiniz doğal yöntemler;


(Kaynak: brightside.me)

Bel ağrısı

                                    Sıcak-soğuk terapi: Sıcak ya da soğuk su torbalarıyla bel ağrılarınızı dindirebilirsiniz. 

Sandal ağacı yağı: Sandal ağacı yağı ile yapılan masaj sizi rahatlatacaktır. 

Biberiye mucizesi: 1 litre kaynatılmış su, 1/4 litre sirke ve 2 yemek kaşığı biberiyeyi 5 dakika demlendirin. Ağrının olduğu bölgeye hazırladığınız karışımı bir havlu yardımıyla kompres yapın.

Cenin pozisyonu: Sık sık bel ağrısı yaşıyorsanız, geceleri bir yastığı bacaklarınızın arasına alın ve cenin pozisyonunda uyumaya özen gösterin.
Bel ağrısı Sıcak-soğuk terapi: Sıcak ya da soğuk su torbalarıyla bel ağrılarınızı dindirebilirsiniz. Sandal ağacı yağı: Sandal ağacı yağı ile yapılan masaj sizi rahatlatacaktır. Biberiye mucizesi: 1 litre kaynatılmış su, 1/4 litre sirke ve 2 yemek kaşığı biberiyeyi 5 dakika demlendirin. Ağrının olduğu bölgeye hazırladığınız karışımı bir havlu yardımıyla kompres yapın. Cenin pozisyonu: Sık sık bel ağrısı yaşıyorsanız, geceleri bir yastığı bacaklarınızın arasına alın ve cenin pozisyonunda uyumaya özen gösterin.
Baş ağrısı

                                    Soğuk kompres: Baş ağrınız varsa, soğuk su torbasıyla 15 dakika kompres uygulayabilirsiniz.

 Sarımsaklı karışım: 1 çorba kaşığı bal ile 1 diş sarımsağı iyice karıştırın. Bu karışımı günde bir kez tükettiğinizde ağrılarınız büyük ölçüde azalacaktır.

 Patates dilimleri: Baş ağrınızın olduğu bölgelere dilimlediğiniz patates dilimlerini yerleştirin. Patates dilimlerini yarım saat sonra kaldırın.

 Bitkisel çaylar: Papatya ve nane çayı baş ağrısı için birebirdir.
Baş ağrısı Soğuk kompres: Baş ağrınız varsa, soğuk su torbasıyla 15 dakika kompres uygulayabilirsiniz. Sarımsaklı karışım: 1 çorba kaşığı bal ile 1 diş sarımsağı iyice karıştırın. Bu karışımı günde bir kez tükettiğinizde ağrılarınız büyük ölçüde azalacaktır. Patates dilimleri: Baş ağrınızın olduğu bölgelere dilimlediğiniz patates dilimlerini yerleştirin. Patates dilimlerini yarım saat sonra kaldırın. Bitkisel çaylar: Papatya ve nane çayı baş ağrısı için birebirdir.
Burun tıkanıklığı

                                    Okaliptüs yaprağı: Okaliptüs yapraklarını kaynatın. Ardından kaynatılan yaprakların buharını derin nefes alarak içinize çekin. Bu yöntem inanılmaz derecede çok işinize yarayacak.

Şifa karışımı: Defne yaprağı, adaçayı ve tarçını 5 ile 10 dakika arasında kaynatın. Şifalı karışımın kokusu burnunuzu açacaktır.

 Bal ve sirke: Bir bardak su, iki yemek kaşığı elma sirkesi ve 2 yemek kaşığı balı karıştırın. 3 dakika beklettiğiniz karışımı, sıcakken için.
Burun tıkanıklığı Okaliptüs yaprağı: Okaliptüs yapraklarını kaynatın. Ardından kaynatılan yaprakların buharını derin nefes alarak içinize çekin. Bu yöntem inanılmaz derecede çok işinize yarayacak. Şifa karışımı: Defne yaprağı, adaçayı ve tarçını 5 ile 10 dakika arasında kaynatın. Şifalı karışımın kokusu burnunuzu açacaktır. Bal ve sirke: Bir bardak su, iki yemek kaşığı elma sirkesi ve 2 yemek kaşığı balı karıştırın. 3 dakika beklettiğiniz karışımı, sıcakken için.
Egzama 

                                    Yulaf: 1 litre suya, 500 gram yulaf ekleyin ve kaynatın. Soğuyan karışımı, egzama olan bölgeye bir havlu yardımıyla kompres yapın. 

 Kekik: Bir litre su ve bir demet taze kekiği kaynatın. Karışım soğuduktan sonra egzamanın olduğu bölgeye uygulayın. Kekik kaşıntıyı azaltacaktır.

 Çay ağacı yağı: Bir sünger yardımıyla, çay ağacı yağını etkilenen bölgeye sürün.
Egzama Yulaf: 1 litre suya, 500 gram yulaf ekleyin ve kaynatın. Soğuyan karışımı, egzama olan bölgeye bir havlu yardımıyla kompres yapın. Kekik: Bir litre su ve bir demet taze kekiği kaynatın. Karışım soğuduktan sonra egzamanın olduğu bölgeye uygulayın. Kekik kaşıntıyı azaltacaktır. Çay ağacı yağı: Bir sünger yardımıyla, çay ağacı yağını etkilenen bölgeye sürün.
Migren

                                    Muz kabuğu: Muz kabuğunun üzerine bir miktar etil alkol serpin. Kabuğu alnınıza yerleştirin. Yarım saat beklettiğiniz kabuk ağrınızı azaltacaktır.

 Badem: Gün boyu 100 gram badem tüketmek, migren ataklarını azaltacaktır. 

 Papatya çayı: Papatya çayı yüzyıllardır, migren tedavisinde kullanılıyor.

 Kahve: Şekersiz, koyu bir kahve migren ağrısını azaltır.
Migren Muz kabuğu: Muz kabuğunun üzerine bir miktar etil alkol serpin. Kabuğu alnınıza yerleştirin. Yarım saat beklettiğiniz kabuk ağrınızı azaltacaktır. Badem: Gün boyu 100 gram badem tüketmek, migren ataklarını azaltacaktır. Papatya çayı: Papatya çayı yüzyıllardır, migren tedavisinde kullanılıyor. Kahve: Şekersiz, koyu bir kahve migren ağrısını azaltır.
Kabızlık 

                                    Yulaf ezmesi: Yulaf ezmesi, su ve limon karışımı bağırsaklarınızı rahatlatacaktır. 

 Zeytinyağı: Sızma zeytinyağı ile karın bölgenize yapacağınız masaj, çok iyi gelecektir. 

 Elma: Kabuksuz elma tüketmek kabızlık sorununu en aza indirgeyecektir.

 Ebegümeci: Her sabah aç karna içilecek ebegümeci çayı, kabızlıkla mücadele edenler için iyi bir çözüm olacaktır, 

Portakal ve kivi suyu: Aç karna içilen portakal ve kivi suyu gün boyu ağrı çekmenizi önleyecektir.
Kabızlık Yulaf ezmesi: Yulaf ezmesi, su ve limon karışımı bağırsaklarınızı rahatlatacaktır. Zeytinyağı: Sızma zeytinyağı ile karın bölgenize yapacağınız masaj, çok iyi gelecektir. Elma: Kabuksuz elma tüketmek kabızlık sorununu en aza indirgeyecektir. Ebegümeci: Her sabah aç karna içilecek ebegümeci çayı, kabızlıkla mücadele edenler için iyi bir çözüm olacaktır, Portakal ve kivi suyu: Aç karna içilen portakal ve kivi suyu gün boyu ağrı çekmenizi önleyecektir.
Mide ağrısı, hazımsızlık, mide ekşimesi 

                                    Papatya çayı: Mide kaslarınızı gevşetecek olan papatya çayı, ağrınızı azaltacaktır.

 Tavuk çorbası: Tavuk çorbası, midenizi rahatlatacaktır.

 Sıcak kompres: Ağrı olan bölgeye 15 dakika boyunca sıcak kompres uygulayın.

 Bitki karışımı: Tarçın, anason, nane, fesleğen ve yarım litre suyu kaynatın. Bu karışımdan bir bardak içtikten yarım saat sonra ağrılarınız azalacaktır.
Mide ağrısı, hazımsızlık, mide ekşimesi Papatya çayı: Mide kaslarınızı gevşetecek olan papatya çayı, ağrınızı azaltacaktır. Tavuk çorbası: Tavuk çorbası, midenizi rahatlatacaktır. Sıcak kompres: Ağrı olan bölgeye 15 dakika boyunca sıcak kompres uygulayın. Bitki karışımı: Tarçın, anason, nane, fesleğen ve yarım litre suyu kaynatın. Bu karışımdan bir bardak içtikten yarım saat sonra ağrılarınız azalacaktır.
Öksürük ve soğuk algınlığı

                                    Portakal suyu: Her gün tüketeceğiniz bir bardak portakal suyu, gribe yakalanma şansınızı azaltacaktır.

 Bal ve limon: 2 bardak limon suyu, 7 yemek kaşığı balı iyice karıştırın. Hazırladığınız şurubu yaklaşık bir buçuk saat pişirin. Üçer saat arayla hazırladığınız şuruptan birer kaşık için.
Öksürük ve soğuk algınlığı Portakal suyu: Her gün tüketeceğiniz bir bardak portakal suyu, gribe yakalanma şansınızı azaltacaktır. Bal ve limon: 2 bardak limon suyu, 7 yemek kaşığı balı iyice karıştırın. Hazırladığınız şurubu yaklaşık bir buçuk saat pişirin. Üçer saat arayla hazırladığınız şuruptan birer kaşık için.
Akne

                                    Gül suyu: Bir pamuk yardımıyla her gün yüzünüzü gül suyu ile temizlerseniz, akne sorununuzdan kurtulabilirsiniz.

 Limon çayı: Bir limonun kabuğunu ve suyunu tencereye alın. Karışıma biraz da su ekleyip kaynatın. Karışımı günde iki kez cildinize sürün. 

 Bal ve tarçın: Bir tatlı kaşığı bal ve bir tatlı kaşığı toz tarçını karıştırın. Hazırladığınız maskeyi akneli bölgeye sürün. 10 dakika sonra ılık suyla cildinizi temizleyin. Birkaç gün içinde aknelerin söndüğünü göreceksiniz.
Akne Gül suyu: Bir pamuk yardımıyla her gün yüzünüzü gül suyu ile temizlerseniz, akne sorununuzdan kurtulabilirsiniz. Limon çayı: Bir limonun kabuğunu ve suyunu tencereye alın. Karışıma biraz da su ekleyip kaynatın. Karışımı günde iki kez cildinize sürün. Bal ve tarçın: Bir tatlı kaşığı bal ve bir tatlı kaşığı toz tarçını karıştırın. Hazırladığınız maskeyi akneli bölgeye sürün. 10 dakika sonra ılık suyla cildinizi temizleyin. Birkaç gün içinde aknelerin söndüğünü göreceksiniz.
Saç dökülmesi

                                    Havuç maskesi: Havuç suyu ve hindistancevizi sütünü iyice karıştırıp, saçınıza sürün. Maskeyi yarım saat saçınızda bekletin ardından durulayın.

 Pancar: Pancarı yaklaşık 10 dakika kaynatın. Kaynattığınız suyu soğutun. Hazırladığınız bu suyu haftada 2 ya da 3 kez durulama suyu olarak kullanın.
Saç dökülmesi Havuç maskesi: Havuç suyu ve hindistancevizi sütünü iyice karıştırıp, saçınıza sürün. Maskeyi yarım saat saçınızda bekletin ardından durulayın. Pancar: Pancarı yaklaşık 10 dakika kaynatın. Kaynattığınız suyu soğutun. Hazırladığınız bu suyu haftada 2 ya da 3 kez durulama suyu olarak kullanın.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >