Küçükçekmece’de hırsızlar epilepsi hastası genci 17 yerinden bıçaklayarak öldürdü

Evlerine giren hırsız tarafından bıçaklanarak öldürülen gencin yakınları gözyaşlarına boğuldu.
Evlerine giren hırsız tarafından bıçaklanarak öldürülen gencin yakınları gözyaşlarına boğuldu.

İstanbul Küçükçekmece’de hırsızlık için bir eve giren şahıs, evin içinde yalnız olan 17 yaşındaki Ahmet Yusuf Öz’le karşılaştı, epilepsi hastası genci 17 yerinden bıçaklayarak öldürdü.

Olay, dün akşam İstanbul Küçükçekmece İstasyon Mahallesi Yunus Emre Caddesi Çiçekli Sokak’ta bulunan bir apartman dairesinde meydana geldi.

İddiaya göre, eve hırsızlık için giren şahıs, evde yalnız olan epilepsi hastası Ahmet Yusuf Öz (17) ile karşılaştı. Öz’ü karşısında gören hırsız panikle Öz’e bıçakla saldırdı. Kısa süreli boğuşmanın ardından Öz’e arş arda bıçak darbeleri vuran hırsız, 17 yaşındaki epilepsi hastası Ahmet Yusuf Öz’ü 17 bıçak darbesiyle öldürdü. Daha sonra hırsız evden birkaç eşyayı çalarak kayıplara karıştı.

17 yaşındaki Ahmet Yusuf Öz, eve giren hırsız tarafından bıçaklanarak öldürüldü.
17 yaşındaki Ahmet Yusuf Öz, eve giren hırsız tarafından bıçaklanarak öldürüldü.

“Torunumun katilleri bulunsun”

Yıllardır torununa gözü gibi baktığını söyleyen dede Süleyman Akkaya, “Hasta çocuğumu evde bıraktım. Hırsızlık için girmişler. İki tane televizyon almışlar, bütün evi alt üst etmişler. Bıçakla 17 yerinden öldürmüşler. Nenesi ölü halde buluyor. 112 ekipleri geldi. Bıçak darbeleriyle ölmediği için torunumun damarlarını kestiklerini söyledi. 17 yaşında liseye gidiyordu. 17 yaşında bir çocuk bu şekilde bıçaklanır mı. Torunumun katilleri bulunsun" dedi.

Epilepsi hastalığı nedir?

  • Epilepsi nöbeti (yada krizi), beyin normal aktivitesinin, sinir hücrelerinde geçici olarak meydana gelen anormal elektriksel aktivite sonucu bozulması ile oluşan klinik bir durumdur. Halk arasında “Sara Hastalığı” olarak da bilinen epilepsi, kendini epileptik nöbetler ile göstermektedir. Epileptik nöbet gerçekleştiğinde hastada gelip geçici bilinç kaybı veya farklı özelliklerde belirtiler olmaktadır. Kişinin tek bir nöbet geçirmesi, epilepsi hastası olduğu anlamına gelmez.
  • Epilepsi oldukça yaygın bir hastalıktır. Toplumda görülmeme sıklığı, ülkemizde ve dünyada olduğu gibi % 0,5 ile %1 arasındadır. Cinsiyetler arasında epilepsi hastalığının görülme oranında herhangi bir farklılık yoktur.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >