'Kulağınız televizyonda olsun, Türkiye dünya birincisi olacak'

Ekonomi Bakanı Zeybekci
Ekonomi Bakanı Zeybekci

Düşmanın siyaseti ve entrikalarıyla baş edildiğini söyleyen Ekonomi Bakanı Zeybekci, "1 Aralık günü kulağınız televizyonlarda olsun. Türkiye'nin büyüme rakamları açıklanacak. Dünya birincisi olacak, buradan söylüyorum sizin huzurunuzda." dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, partisinin Bozkurt ilçe teşkilatı olağan kongresinde Türkiye'nin büyüme oranlarına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Fitneye, ikiliğe asla izin vermeyeceklerini söyleyen Zeybekci, önümüzdeki günlerde ekonomi alanında iyi gelişmelerin yaşanacağını ifade etti.

Türkiye'nin Haçlı Seferleri'nin başka bir boyutunu yaşadığını, düşmanın artık Çanakkale'deki gibi göğüs göğüse çarpışarak değil dost kılığında karşılarına çıktığını dile getiren Zeybekci, "Eskiden mert düşman vardı, şimdi namert düşman var. Dost kılığında, başka şekillerde karşınıza çıkıp her türlü politik, ekonomik oyunlarını oynuyorlar. Ama elhamdülillah. Ne şekilde gelirse gelsinler... Cumhurbaşkanımızın dediği gibi 'topunuz gelin' deyip yüz geriye attık bugüne kadar. Hepsiyle baş ettik. Siyasetiyle, entrikalarıyla geldiler baş ettik. " ifadelerini kullandı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci

"Bakın yıl başında çıktılar yola, 7 tane ekonomi kuruluşu Türkiye'nin büyümesine, birisi yüzde 2,5 diğeri 2,8 dedi. Sonra haziranın ortasında dediler ki 'Türkiye daha fazla büyüyecek mahçup olmayalım' ve rakamları yükselttiler. Eylülün sonuna doğru gördüler ki Türkiye gidiyor, biraz daha yükselttiler. Ekim sonunda yine yükselttiler. Kasım ayının sonuna geliyoruz. Aralık başında bir kez daha yükseltecekler. Türkiye'yi yakalayamayacaklar. Türkiye'nin büyüme rakamlarını tahmin bile edemeyecekler. 11 Aralık günü kulağınız televizyonlarda olsun. Türkiye'nin büyüme rakamları açıklanacak. Dünya birincisi olacak, buradan söylüyorum sizin huzurunuzda."

'2017 ve 2018 yılları çok daha güzel olacak'

Türkiye ile ilgili felaket tellallığı yapanların mahcubiyetlerinin bir bir ortaya çıktığını, çıkmaya da devam edeceğini ifade eden Zeybekci, 2018'in 2017'den çok daha güzel olacağını, ihracat, büyüme ve istihdamda güzel gelişmelerin yaşanacağını enflasyon ve faizle ilgili olumlu bir seyir izleneceğini, bu konularda endişeye gerek olmadığını bildirdi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >