Kültür ve Turizm Bakanlığı KPSS şartsız 450 sözleşmeli personel alacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 450 sözleşmeli personelin alınacağını açıkladı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, 450 sözleşmeli personelin alınacağını açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, KPSS şartı olmadan 450 sözleşmeli sanatçı alımı yapacak. 14 ili kapsayacak olan personel alımı için başvurular, 16 Ekim'e kadar devam edecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğünce tüm orkestra, koro ve topluluklara alınacak sanatçılar için sınav başvuruları "Kariyer Kapısı" üzerinden alınacak.

Başvurular 16 Ekim'e kadar devam edecek. Alınacak 450 sözleşmeli sanatçıyla, 2007'den bu yana ilk defa aynı anda en yüksek alım sayısına ulaşılmış olacak.

Alımlar hangi şehirlerde yapılacak?

  1. Adana
  2. Ankara
  3. Antalya
  4. Bursa
  5. Diyarbakır
  6. Edirne
  7. Elazığ
  8. Mersin
  9. İstanbul
  10. İzmir
  11. Konya
  12. Samsun
  13. Sivas
  14. Şanlıurfa

Başvuru şartları

1- Son başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını tamamlamış olmak,

2- Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

3- Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak,

4- Erkek adaylar için askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

5- Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.

6- 5649 sayılı Kanun uyarınca yapılacak arşiv araştırması sonucu olumlu olmak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >