Kuolrofobi olanların uzak durması gereken 8 film

Palyaço görünce yolunu değiştirenlerin, sadece basit bir palyaço korkusu olduğunu düşünüyorsanız yanılıyor olabilirsiniz. Bunun bir hastalık olabileceği ihtimali en az palyaçolar kadar korkunç değil mi?

Bir eğlence unsuru olarak hayatımızda olan palyaçolar, kimi insanlar tarafından komik olmaktan öte, korkunç bir yaratık olarak görülür. Bir de üstüne çocukluk ve ergenlik dönemlerinde izlediğimiz korkunç palyaço filmleri eklenirse, bu yüzü boyalı sevimsiz şeyleri sevmek iyice imkânsızlaşıyor.

Bu konuyla alakalı Florida Atlantic Üniversitesi'nden psikolog Elan Barenholtz Ph.D. durumu şöyle açıklamış:

“İnsanlar bir kişinin yüzünü gizleyen, maske gibi, herhangi bir şeyi rahatsız edici bulurlar. Çünkü bu o kişinin kimliğini ve duygusal durumunu anlayabilme yolunuzu da maskeler. Bizler birinin güvenilir olup olmadığını, kızgın mı yoksa mutlu mu olduğunu, tanıdığımız bir kişi olup olmadığını anlamak için yüze bakarız. Ağır bir yüz makyajı, hele ki yüze sahte bir gülümseme de çizilmiş ise bu bilgilerin çoğunu anlaşılmaz hale getirir."

Bilimsel açıklamayla da durumu ispat ettiğimize göre, hem çocuklarınız hem de sizin zihninizde palyaçoların sevimli birer oyun arkadaşı olarak kalmasını istiyorsanız bu filmlerden uzak durmalısınız.

It
It
Clown House
Clown House
American Horror Story: Freak Show
American Horror Story: Freak Show
Poltergeist
Poltergeist
House of 1000 Corpses
House of 1000 Corpses
Killjoy
Killjoy
100 Tears
100 Tears
Killer Klowns from Outer Space
Killer Klowns from Outer Space
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >