Kuralsız scooter kullananlara ceza: Kickboksçu otomobilin altında kalmaktan son anda kurtuldu

Elektrikli scooter kazası
Elektrikli scooter kazası

İstanbul Ataşehir'de kickboksçu Recep Doğan, kullandığı elektirikli scooterin kontrolünü kaybetmesi üzerine yere düştü. Kazadan yara almadan kurtulan sporcu, otomobilin altında kalmaktan ise saniyelerle kurtuldu. Şehrin farklı noktalarında scooter kullananlara yönelik denetim yapıldı ve ceza uygulandı.

Olay, geçtiğimiz günlerde Ataşehir'de meydana geldi. Antrenman yapmaya gitmek üzere elektrikli scootera binen kickboksçu Recep Doğan, scooterin bir anda kontrolünü kaybettti, ani bir refleksle kendini yere attı. Yerde yuvarlanan sporcu, şans eseri kazayı yara almadan atlattı. Sporcu, otomobilin altında kalmaktan ise saniyelerle kurtuldu. Yaşananlar ise güvenlik kamerasına yansıdı.

Sporcu Recep Doğan, "Hava yağışlıydı. Elektrikli scooter kiraladım. Bir anda hızı 2 katına çıktı, altımdan kaydı. Yaptığım sporun bana verdiği reflekslerden dolayı kendimi yere attım. Kalıcı bir hasar almadım. Ucuz kurtardım. Ama scooter kullandığımız zaman kask kullanmak lazım. Yoksa büyük sonuçlar çıkabiliyor. Dikkat etmek lazım elektrikli scooterlerda" dedi.

Ceza verildi

Öte yandan, polis ekipleri çeşitli noktalarda scooter kullananlara yönelik denetimdeydi.

Aslında onların kaldırımdan gitmesi yasak. Ancak birçoğu kural tanımıyor. O sürücüler tek tek durduruldu. Cezai işlem uygulandı.

Ancak kimilerinin kurallardan haberi bile yoktu.

Kimileri ise hatasını kabul etmedi, çeşitli bahaneler üretti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >