Kuşlarını gezdirerek para kazanan Züleyha'ya zabıta engeli

Züleyha Yaman
Züleyha Yaman

Kayseri’nin Talas ilçesindeki evinde beslediği kuşlarını sokaklarda başının üstünde gezdirip, hayvanlarla ilgili soru soran ve fotoğraf çektirenden 1 lira alan Züleyha Yaman, zabıta ekiplerinin kendisini engellediğini söyledi, zabıtadan Yaman’a yanıt geldi.

Edinilen bilgiye göre Kayseri’nin Talas ilçesindeki Kiçiköy Mahallesi'nde oturan Züleyha Yaman, 7 yıl önce satın aldığı muhabbet kuşunun ardından çok sayıda kuş beslemeye başladı. 'Osmanlı Sokağı' olarak bilinen Ali Saip Paşa'da kuşlarını kafese koymadan, başının üstünde gezdiren Yaman, 'Kuşla fotoğraf çektirmek 1 TL, kuşu sevmek 1 TL, kuşa dokunmak 1 TL, kuş hakkında soru sormak 1 TL' yazılı tabelayı da yanında bulunduruyor.

Kuşlarının kafeste olmamasına rağmen kaçmadığını belirten Yaman, kuşlarla ilgili soru soran, fotoğraf çektiren ve hayvanlarını sevenlerden 1 lira alıyor.

“İnsanlar benim 15- 20 TL kazanmamdan rahatsız olmuş”

Züleyha Yaman, kendisiyle ilgili yapılan haber sonrası zabıta ekiplerinin işine engel olmaya başladığını söyledi. Zabıtaların kendisini kovaladığını öne süren Yaman, şunları kaydetti:

  • "Zabıta artık beni hiç çalıştırmıyor. Zaten çalıştırmıyordu, haberden sonra hiç çalıştırmıyor. Orada mısır satanlar, pamuk şeker satanlar, parfüm satanlar var; seyyar olarak çocuklar tartı getirmiş. Herkese izin veriyor, sadece bana izin vermiyor; kovalıyor, 'Ceza keserim' diyor, elimdeki kağıdı almak istiyor. Zabıta bana 'Sen haberlerde çıkmışsın, bizi rencide edemezsin. Senin orada fotoğraf çektirerek para kazanmana müsaade etmeyeceğiz' diyor."

“Kuşuyla oturabilir, sıkıntı yok. Pankartta sıkıntı var”

Zabıta memuru ise Yaman'ın iddialarına şu şekilde yanıt verdi:

  • "Daha önceden de Osmanlı Sokağı’na geldi. Hatta yapılan haberleri kendisine biz gösterdik. O gün burada sabahtan akşama kadar ağladı. Ona 'Bak, haber olmuşsun' dedik. Oradaki esnaftan, vatandaştan rahatsız oldukları için 'Bu şekilde olmaz' dedik. Ama kuşuyla oturabilir, sıkıntı yok. Pankartta sıkıntı var. En altta 'Ahlaksız tekliflerde bulunmayın' yazıyor. Bu bizim örf ve adetlerimize uygun değil, bu şekilde orada olması"

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >