'Kutlu Doğum' haftasının yeni adı 'Mevlid-i Nebi' oldu

resmi gazete
resmi gazete

Diyanet İşleri Başkanlığı, Kutlu Doğum Haftasının adını Mevlid-i Nebi şeklinde değiştirirken, kutlamaların Hz. Muhammed’in doğduğu günü içine alan hafta Hicri Takvime göre kutlanacağı belirtildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı yönetmeliği ile Kutlu Doğum Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftasını Kutlama Yönetmeliğinin adı ve yönetmelikteki ibaresi değiştirilip resmi gazetede yayımlandı.

Kutlu Doğum Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutlama yönetmeliğindeki değişikliğe göre; 13 Şubat 2010 tarihli ve 27492 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Kutlu Doğum Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftasını Kutlama Yönetmeliğinin adı “Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlama Yönetmeliği” şeklinde değiştirildi.

  • Yönetmelikte yer alan tüm “Kutlu Doğum” ibareleri “Mevlid-i Nebi” şeklinde değiştirildi.
Hicri Takvime göre kutlanacak

Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “14-20 Nisan tarihleri Kutlu Doğum Haftası, 01-07 Ekim tarihleri Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlanır” ibaresi “Rebiu’l-Evvel ayının on ikinci günü başlangıç kabul edilerek Mevlid-i Nebi Haftası; 01-07 Ekim tarihleri ise Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlanır” şeklinde değiştirildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >