Kuzey İrlanda’da İslam’a karşı 'Nefret suçu’

 Belfast İslam Merkezi
Belfast İslam Merkezi

Kuzey İrlanda'da bulunan Belfast İslam Merkezi'nin posta kutusuna domuz eti bıraktılar. Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken, derneğin saymanı Raied el-Wazzan bu insanların cahil insanlar olduğunu söyledi.

Kuzey İrlanda'da bulunan İslam Merkezinin mektup kutusuna domuz eti bıraktılar. Kuzey İrlanda’nın başkenti Belfast'ın güneyinde gerçekleşen olayda, emniyet birimleri bir nefret suçunun işlendiğini belirttiler.

BBC'nin haberine göre; Belfast İslam Merkezi Raied el-Wazzan'ın saymanı, sorumlu kişilerin "cahil insanlar" olduklarını söyleyerek "Bu insanların Kuzey İrlanda'nın büyük çoğunluğunu temsil etmediğine inanıyoruz. Pek çok destek mesajı aldık " açıklamasında bulundu.

"Başaramayacaklar. Kuzey İrlanda'daki tüm topluluklarla çok iyi ilişkimiz var ve sosyal yardımlarımızla çok çalışmaya devam ediyoruz." dedi.

  1. Kuzey İrlanda polisi, domuz etinin Kuzey İrlanda'daki bir İslam Merkezine bırakılmasından sonra olayla ilgili soruşturma başlattı.

İslam merkezinin sözcülerinden Anwar Mady, merkezin saldırıya uğramasıyla ilgili, "Çok yoğun bir zaman geçiriyoruz. İnsanlar günün son namazını kılmaya geliyorlar, benim için bu olay nefretin açık bir mesajı. Yapılan olay etle ilgili değil, nefretle ilgili." dedi.

Güvenlik kayıtlarını inceleyen polis soruşturmayı derinleştirecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >