Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un: Diyaloğa ve yüzleşmeye hazırız

Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un ABD ile yürütecekleri siyaset üzerine açıklamalarda bulundu - Arşiv
Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un ABD ile yürütecekleri siyaset üzerine açıklamalarda bulundu - Arşiv

Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un devlet medyasına verdiği demeçte ABD ile yürütecekleri dış politika hakkında konuştu. Kim, ABD ile hem diyaloğa hem de yüzleşmeye hazır olduklarının altınızı çizdi. Bu açıklamaların, ABD'nin yeni atadığı Kuzey Kore Büyükelçisi'nin Güney Kore ziyaretinden iki gün önce gelmesi dikkati çekti. Bazı uzmanlar, Kuzey Kore Lideri'nin sözlerini 'bekle ve gör' politikası olarak değerlendirdi, ABD'yi kışkırtmaktan kaçındığı şeklinde yorumladı.

Kuzey Kore devlet medyası KCNA'ya açıklama yapan, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ülkesinin ABD ile hem diyaloğa hem de yüzleşmeye hazırlanması gerektiğini söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin ayrıntılı bir şekilde analizini yapan Kuzey Kore lideri Kim, Washington ile başa çıkmak için "stratejik ve taktiksel karşı koyma" yöntemlerini uygulayacaklarını söyledi.

Kim, "Genel Sekreter, hazırlıklı olunması gerektiğini vurguladı. Hem diyalog hem de yüzleşme, devletimizin bağımsız çıkarlarını korumaya, özellikle tam anlamıyla onurunu koruyarak yüzleşmeye hazırız" dedi.

Bu tür hamlelerin, "Kuzey Kore ve bölge ülkeleri için barışçıl olduğunu" söyleyen Kim, uygun bir dış politika yaratma gereğini vurguladı.

Açıklamanın zamanlaması

Kim'in açıklamaları ABD'nin yeni atadığı Kuzey Kore elçisi Sung Kim'in Güney Kore'ye ziyaretinden iki önce yapması da dikkati çekti. Sung Kim, Güney Koreli ve Japon yetkililerle görüşecek.

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde nükleer uzmanı olan Vipin Narang, Kim'in yorumlarını "bekle ve gör" politikası olarak değerlendirdi ve Biden yönetimini kışkırtmaktan kaçındığını söyledi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >